ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ: ΤΡΑΜΠ – ΑΝ Η Β. ΚΟΡΕΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ» ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» αν απειλήσει ποτέ ξανά τη χώρα του.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», σε αυτή την περίπτωση, απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσι, όπως μετέδωσε το Reuters.

 «Η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της»

Η Βόρεια Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της, σύμφωνα με τα απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγκγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ.

βόρεια κορέα κιμ

Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών ατομικών βομβών και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, που μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ, όμως η ικανότητά της να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε γενικές γραμμές πεπεισμένες ότι αν και πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, τον Οκτώβριο του 2006, η Βόρεια Κορέα χρειαζόταν ακόμη κάποια χρόνια για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε μια άλλη επίσημη έκθεση των ΗΠΑ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει περίπου 60 ατομικές βόμβες, σημειώνει η Ποστ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι εντούτοις πολλοί ειδικοί κρίνουν ότι αυτός ο αριθμός είναι υπερβολικός.

αφήστε ένα σχόλιο


8 + = δεκαέξι