Κύπελλο Ελλάδας: Ώρα στέψης στο Ελληνικό

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με έπαθλο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Για έκτη διαδοχική χρονιά οι «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν στο κλειστό του Ελληνικού (10/02, 18.30, ΕΤ1, live από το Onsports) με φόντο την πρώτη «κούπα» της σεζόν. Στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους ο «εξάστερος» μετράει τρεις νίκες έναντι δύο του αντιπάλου του, ενώ συνολικά έχουν συναντηθεί οκτώ φορές στους 37 τελικούς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση ήταν το 1979, στο Καλλιμάρμαρο, με νικητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει υπέρ του την προϊστορία με έξι νίκες και δύο ήττες. Αμφότερες οι ομάδες θα έχουν και τη συμπαράσταση 900 φιλάθλων τους, με τα μέτρα ασφαλείας τόσο μέσα όσο και περιμετρικά του κλειστού να είναι δρακόντεια, προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές που κανέναν δεν τιμούν.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στον τελικό με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο. Στους «πράσινους», που έχουν υποστεί φέτος δύο ήττες από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, επιθυμούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, με τους παίκτες να δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ο 48άχρονος τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, με την ομάδα του να δείχνει με την επικράτησή της στο Ρέθυμνο, για την 16η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, πως βρίσκεται σε άνοδο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης απαίτησε από τους παίκτες του στο σημερινό (10/02) τελικό να έχουν απόλυτη συγκέντρωση και στα σαράντα λεπτά και να αποφύγουν στο βαθμό του δυνατού τα λάθη.

Από εκεί και πέρα, το τεχνικό επιτελείο του «εξάστερου» έχει φτιάξει ειδικά πλάνα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα για την εξουδετέρωση του αντιπάλου τους, ενώ θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν όσον αφορά στο σκοράρισμα την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη ρακέτα. Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό περιμένουν να έχουν μεγαλύτερη βοήθεια στον επιθετικό τομέα από τους Μάρκους Μπανκς, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Τζέισον Καπόνο, Μάικ Μπράμος και Τζέιμς Γκιστ, που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής στο ΣΕΦ. Αναφορικά με τον αμυντικό τομέα, το κεντρικό πλάνο θα είναι να μπλοκάρει το Βασίλη Σπανούλη, από τα χέρια του οποίου άλλωστε περνάει ουσιαστικά όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η δωδεκάδα που θα παρατάξει ο Αργύρης Πεδουλάκης στο παρκέ του Ελληνικού θα αποτελείται από τους Μάικ Μπράμος, Γιόνας Ματσιούλις, Τζέισον Καπόνο, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Στεφάν Λάσμε, Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Διαμαντίδη, Τζέιμς Γκιστ, Μάρκους Μπανκς, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, Βασίλη Ξανθόπουλο και Γάιο Σκορδίλη.

Στις τάξεις του Ολυμπιακού έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό, γνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες της αποστολής τους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στην Πειραιά έχουν πλήρη επίγνωση πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση με τον αγώνα της 15ης αγωνιστικής της Α1 στο φαληρικό στάδιο, αφού σε αυτή την περίπτωση κρίνεται ένας τίτλος. Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του δούλεψαν πυρετωδώς πάνω στις αδυναμίες που εντόπισαν στα τελευταία παιχνίδια τους, ώστε η ομάδα τους να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη και ανταγωνιστική. Η προετοιμασία τους ολοκληρώθηκε χθες (09/02) με μοναδικό απόντα τον τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος δεν υπολογίζεται για φέτος.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού σήμερα (10/02) θα επιστρέψει ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος απουσίασε από τον αγώνα της Πέμπτης (07/02) με αντίπαλο τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ΣΕΦ, για την 16η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, προκειμένου να ξεκουραστεί. Οι άλλοι έντεκα παίκτες που θα παρατάξει ο 47χρονος τεχνικός στο παρκέ του Ελληνικού θα είναι οι Κάιλ Χάινς, Έισι Λο, Βασίλης Σπανούλης, Στράτος Περπέρογλου, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Κώστας Σλούκας, Τζος Πάουελ, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Δημήτρης Μαυροειδής, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Εκτός αποστολής θα μείνουν ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Γιώργος Γεωργάκης.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Λούτση

αφήστε ένα σχόλιο


8 − τρία =