Reuters: Τέλη του 2020 οι πρώτες δόσεις για το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ευρώπη

Σημειώνεται πως Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε προκαταβολή ύψους 336 εκατομμυρίων ευρώ στην AstraZeneca για να εξασφαλίσει τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου της, με την επιλογή να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Θέλουμε όλα τα κράτη μέλη να έχουν την ίδια τιμή αλλά και να έχουν ταυτόχρονα το εμβόλιο. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτού του έτους θα έχουμε έναν ορισμένο αριθμό δόσεων – ελπίζουμε ότι 30 εκατομμύρια δόσεις », δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτές οι δόσεις θα κατανεμηθούν αναλογικά μεταξύ των κρατών μελών και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε συνολικά στις 300 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε διαπραγματευτεί».

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα διαθέτει ούτε ένα φιαλίδιο.

Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, που έχουν κάνει όλες τη συμφωνία, θα πρέπει να αγοράσουν δόσεις και θα επιλέξουν ποιους θα εμβολιάσουν πρώτα.

Το Reutes σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες βρίσκονται επίσης σε προχωρημένες συνομιλίες με τους Johnson & Johnson, Sanofi, Moderna και CureVac για τα πιθανά εμβόλια τους.

«Τέλη Οκτωβρίου περιμένουν το εμβόλιο στις ΗΠΑ»

Το Reuters μεταδίδει επίσης πως στις ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, το οποίο αναμένεται στα τέλη Οκτώβρη ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησαν από κρατικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας να προετοιμαστούν για να διανείμουν το εμβόλιο σε ομάδες υψηλού κινδύνου στα τέλη Οκτώβρη.

Έγγραφα που δημοσίευσαν οι New York Times έδειξαν ότι το CDC ετοιμάζει ένα ή δύο εμβόλια για τον κορονοϊό, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένες ποσότητες στα τέλη Οκτωβρίου.

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 6 =