ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21:00

Στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η επόμενη στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, και θα διαρκέσει από 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

«Η κυβέρνηση, κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν “δοκιμαστεί” και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι’ αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες», αναφέρουν τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ στην ανακοίνωσή τους και σημειώνουν πως «με τις τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται, διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».

 

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε − 4 =