Φάουτσι: Ο κορονοϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ

Για τη σημασία του εμβολιασμού και για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ και ιατρικός σύμβουλος του Λευκού ΟίκουΆντονι Φάουτσι, σε συνέντευξή του στο CBS.

«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» τόνισε για τον κοροναϊό ο αμερικανός επιδημιολόγος και επέμεινε, παράλληλα, ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

Ο επιστήμονας τόνισε επίσης ότι άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, εξαφανίστηκαν μόνον ύστερα από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο συνδυασμός των εκατομμυρίων ανεμβολίαστων Αμερικανών και η μειωμένη λήψη μέτρων προστασίας από όσους έχουν εμβολιαστεί υπονομεύει την ανοσία της κοινότητας και ως εκ τούτου υπονομεύεται και η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα.

«Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα τα 80.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτο νούμερο και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να πέσει στις 10.000.

Ο Άντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι είναι δυνατόν η πανδημία να γίνει τόσο διαχειρίσιμη ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργία της κοινωνίας μας.

αφήστε ένα σχόλιο


4 + = οκτώ