ΤΟ “ΤΕΡΑΣ” ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ 15 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φωτογραφίες  από τις μυστικές δοκιμές της ολοκαίνουριας θωρακισμένης προεδικής λιμουζίνας στις εγκαταστάσεις της General Motors αποκαλύπτουν το νέο «Τέρας» που θα εγκαινιάσει ο Ντόναλντ Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσίας του τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με όλα τα υπερσύγχρονα gadget ασφαλείας, με αλεξίσφαιρα τζάμια και θωρακισμένη ενίσχυση, ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στη νέα προεδρική οικογένεια.
Μολονότι οι λεπτομέρειες τηρούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι θα φέρει τη μάσκα και τα φώτα που έχουν όλα τα νέα μοντέλα της Cadillac.


Η νέα λιμουζίνα αναμένεται να βαφτεί μαύρη κι ασημί, όπως κι αυτή που χρησιμοποιεί ο Ομπάμα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι καμουφλαρισμένη με ειδική μπογιά ώστε να κρύβει όσο το δυνατόν τα νέα χαρακτηριστικά.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν υπογράψει ήδη απ’ το 2013 τα συμβόλαια παραγγελίας  της Limo One, όπως είναι γνωστή η προεδρική λιμουζίνα και σύμφωνα με το Fox News την κατασκευή της ανέλαβε η General Motors έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Λευκός Οίκος πιστεύεται ότι διαθέτει έναν στόλο περίπου 12 τέτοιων αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις του προέδρου όχι μόνον στην Αμερική, αλλά και στις περιοδείες του ανά την υφήλιο. Κάθε όχημα στοιχίζει ενάμιση εκατομμύριο δολάρια.

Η προεδρική λιμουζίνα που χρησιμοποιεί ο Ομπάμα ζυγίζει περί τους οκτώ τόνους λόγω της βαριάς θωρακισμένης ενίσχυσης.

Οι πόρτες έχουν πάχος οκτώ ίντσες. Κάθε μια τους ζυγίζει όσο η πόρτα ενός Boeing 747 και σφραγίζουν ερμητικά, ώστε να προστατεύουν την καμπίνα από επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα.

Το όχημα διαθέτει μια μικρή δεξαμενή οξυγόνου, ενώ τα παράθυρα είναι απολύτως σφραγισμένα, δεν κατεβαίνουν και αντέχουν διατρητικές σφαίρες και το ωστικό κύμα εκρήξεων.


Τα ελαστικά είναι καλυμένα με Κέβλαρ για να μη σκάνε, αλλά ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, οι μεταλλικές ζάντες είναι αρκετά ισχυρές ώστε να αντέξουν το βάρος του οχήματος και να του επιτρέψουν να συνεχίσει για ικανό διάστημα την πορεία του.
Το ντεπόζιτο είναι καλυμμένο με ισχυρή θωράκιση και περιέχει έναν ειδικό αφρό, που το εμποδίζει να εκραγεί, ακόμη κι αν πληγεί.


Η λιμουζίνα είναι εφοδιασμένη με υπέρυθρες κάμερες, συστήματα εντοπισμού GPS και δορυφορικής επικοινωνίας, πυροσβεστικό εξοπλισμό, εκτοξευτήρες δακρυγόνων, διάφορα όπλα, διόπτρες νυχτερινής οράσεως, ενώ πάντα υπάρχουν στο ψυγείο δύο φιάλες αίμα του ίδιου τύπου που έχει ο πρόεδρος, σε περίπτωση που χρειαστεί να υποβληθεί σε επείγουσα μετάγγιση.

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες ως προς τη νέα προεδρική λιμουζίνα, πιστεύεται ότι θα διαθέτει όλες αυτές τις συσκευές και τα μέτρα ασφαλείας, καθώς και τεχνολογικές αναβαθμίσεις που θα την κάνουν ακόμη ασφαλέστερη.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά + = 12