«ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ», ΑΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!! =

Ας μην ξεχνούμε ότι ο Αριστοφάνης ενοχλεί εδώ και 2.500 χρόνια. Να θυμίσω ότι έκανε 11 χρόνια «εξορία» αλλά έμεινε στην ιστορία. Τα περισσότερα άρθρα – δημοσιεύματα μου στην Tsouxtra έχουν ως βάση το χιούμορ αν και κάποιες φορές εσκεμμένα καταλήγουν σε μια δόση πικρής σάτιρας κι αυτό γιατί πιστεύω ότι η σάτιρα πρέπει να ενοχλεί και είναι το μόνο μέσο για να πεις την αλήθεια με σκωπτικό τρόπο αποφεύγοντας την πεπατημένη της ξύλινης γλώσσας, σε πρόσωπα και καταστάσεις με την επιθυμία της διόρθωσης τους.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η σάτιρα ενοχλεί, κι άλλωστε αν δεν καταφέρεις να ενοχλήσεις δεν υπάρχει και νόημα γιατί έτσι δείχνει ότι δεν υπάρχει απήχηση.

Πράγματι κατά καιρούς έχω εισπράξει απειλές και εκφοβισμούς από ορκισμένους επικριτές γιατί τολμούσα να τους τσιγκλάω, να τους ενοχλώ κι αυτό είναι κάπως επικίνδυνο. Όσο όμως επικίνδυνο είναι αυτό, τόσο πιο επικίνδυνο είναι να αισθάνεσαι το φόβο να σε κυριεύει και να το βουλώνεις. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η σάτιρα δεν είναι δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορείς να κλείνεις μάτια και στόμα όταν έχεις εντοπίσει τον στόχο, όταν πλέον είσαι σίγουρος για ανθρώπους που ξέρεις ότι το σκατό έχει ξεχειλίσει απ’ το σώβρακο και έχει φτάσει στα μπατζάκια να υποδύονται τους ενεργούς δημότες, τους έντιμους υπερασπιστές του δημοτικού χρήματος, τους εισαγγελείς, τους δικαστές και να μένεις άπραγος κι ατάραχος.

Έτσι γίνεσαι και ο ίδιος συμμέτοχος γιατί με την σιωπή σου κρύπτεις το «έγκλημα» που διαπράττουν τα κάθε λογής «λούτρινα», ο «υποκριτικός καθωσπρεπισμός»  καθώς και κάποιοι «κύριοι» υπεράνω πάσης υποψίας. Δεν χρειάζονται απειλές, αφορισμοί και κλάματα, χρειάζεται κάποτε να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να περνούμε τους άλλους για ηλιθίους. Δεν μπορούμε με τον εκφοβισμό την τρομοκρατία να τους κλείνουμε το στόμα.

Αυτήν την έννοια έχουν τα δημοσιεύματα μου, αυτήν υπηρετώ, αυτήν υπερασπίζομαι. Δεν έβγαλα ποτέ κάποιον ξεβράκωτο κι ούτε θα το κάνω. Δεν απείλησα ποτέ κανέναν κι ούτε θα το κάνω. Η δημοσιογραφία της φωτοσοπιάς, του κώλου, της διαπόμπευσης με αφήνει αδιάφορο, θα τον αφήσω όμως «τσίτσιδο» όποιον καταλάβω ότι υπονομεύει την κοινή λογική παριστάνοντας τον Μεσσία ενώ κατά βάθος είναι διάβολος. Με γνώμονα και όριο την αλήθεια και με επιχειρήματα προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι απέναντι από αυτούς που ασελγούν βάναυσα και κατ’ εξακολούθηση στη νοημοσύνη μας, υπό αυτήν την έννοια λοιπόν ενοχλώ και θα επιμένω να ενοχλώ, όσο αυτοί όλοι δεν αντέχουν στην αυτοκριτική τους.

Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κάποιος να πει ότι όσα γράφω είναι ψέματα και έτσι θα συνεχίσω. Δεν θα πω ψέματα αλλά τις αλήθειες θα τις φωνάζω με την γνωστή μου σατιρική γραφή και θα τους ενοχλώ, θα τους είμαι πάντα η μόνιμη επωδός που θίγει τα κακώς κείμενα γιατί η σάτιρα δεν κάνει διακρίσεις πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για φαύλους. Σχετικά λοιπόν με τα πρόσφατα δημοσιεύματα μου που τυχών ενόχλησαν κάποιους, ας κοιτάξουν την συμπεριφορά τους για να δουν πόσο χαμηλώνουν το επίπεδο προς χάριν μιας ευτελούς επίδειξης που τους καθιστά μικρότερους κι απ’ το μπόι τους και ως γνωστό το ανάστημα του ανθρώπου μετριέται όταν διέπεται από πνευματικές και ηθικές αξίες, εντιμότητα , πολιτισμό, ανθρωπιά και σθένος κι όχι από ρεβανσισμό, τους ντεμεκ τσαμπουκάδες κι ούτε με το μέτρο.

Πάνω απ’ όλα λοιπόν η αλήθεια.

 

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + = 9