ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!

Περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, 4.000 βαθμοί και η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη θα κριθούν από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Ριέκα

Ναι. Είναι και η αίγλη του Champions League. Ναι. Είναι και το γεγονός ότι θα επιστρέψει ξανά στην elite της Ευρώπης. Ομως οι συγκεκριμένοι δύο λόγοι δεν κάνει τα παιχνίδια με την Ριέκα να χαρακτηριστούν ως «τα ματς της χρονιάς».
Υπάρχουν τρεις πιο σημαντικοί λόγοι που αυξάνουν το «πρέπει» για τον Ολυμπιακό.

Πρώτον τα (πολλά) χρήματα που θα μπουν στα ταμεία των «ερυθρόλευκων». Εάν ο Ολυμπιακός προκριθεί θα… εισπράξει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ. Γράφουμε τουλάχιστον γιατί το συγκεκριμένο ποσό μπορεί μόνο ν’ αυξηθεί κι αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα πετύχουν στον όμιλο οι πρωταθλητές Ελλάδος. Προφανώς με την πρόκριση στα play off του Champions League έχει εξασφαλίσει το μίνιμουμ (εάν αποκλειστεί από την Ριέκα θα μπει στους ομίλους του Europa League) αλλά τα σίγουρα έσοδα θα μειωθούν μιας κι αυτά θα είναι μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ.

Δεύτερον το μπόνους που θα προστεθεί στην βαθμολογία του Ολυμπιακού. Οι 4.000 πόντοι που θα πάρουν οι πρωταθλητές για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League (γι’ αυτούς του Europa League είναι 2.000) θα είναι μεγάλο boost στην ήδη υψηλή βαθμολογία που έχουν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 25η θέση (!) της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και πρέπει να κάνουν μια σπουδαία (ευρωπαϊκή) χρονιά γιατί την επόμενη σεζόν θα χάσει την καλή του χρονιά (2013/14 με 18.000 πόντους).

Τρίτον και πολύ σημαντικό για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ότι έχει να κάνει με την Ευρώπη είναι πως οι συγκεκριμένοι βαθμοί θα πάνε και στην ειδική βαθμολογία της Ελλάδας. Βεβαίως αυτοί θα διαιρεθούν διά του πέντε αλλά και πάλι τους χρειαζόμαστε για την μάχη που δίνουμε.

Την πρόκριση την κάνει ακόμα πιο must το γεγονός ότι αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η Ριέκα. Κι αυτό γιατί οι Κροάτες έχουν κάνει απίθανα πράγματα το φετινό καλοκαίρι. Οι τέσσερις ομάδες (Ριέκα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Οσιγιεκ και Χάιντουκ) έχουν προλάβει να μαζέψουν 3.250 βαθμούς έχουν ανέβει στην 16η θέση και μας απειλούν ξεκάθαρα! Η Ελλάδα είναι στην 15η θέση έχει ελπίδες ακόμα και για την 12η αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος των Κροατών (αναλυτικά εδώ η μάχη που δίνουμε για την ευρωπαϊκή μας θέση).

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως εάν η Ριέκα προκριθεί αντί του Ολυμπιακού, οι Κροάτες θα πάρουν τους 4.000 βαθμούς (θα διαιρεθούν διά του 4 λόγω των ομάδων που έχουν) και λογικά θα μας περάσουν πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία των ομίλων και φυσικά θα κυνηγάμε ακόμα μία χώρα.

Αυτοί οι τρεις λόγοι λοιπόν κάνουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια τόσο σημαντικά. Και για τον Ολυμπιακό αλλά και για το μέλλον μας στον ευρωπαϊκό χάρτη…

Πηγή: gazzetta.gr

αφήστε ένα σχόλιο


3 − = δυο