ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΕΧΕΙ ΡΑΓΙΣΕΙ…

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, την ομιλία του προέδρου στους παίκτες, και τον ωσεί παρόντα Μίτσελ.

Περιμέναμε την πρώτη προεδρική ομιλία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, την ημέρα που έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σεζόν, στις 8 Αυγούστου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε τότε, για αυτό και η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, την Πέμπτη (22/8), ακολουθείται από τον χαρακτηρισμό “ξαφνική”.

Αφού καλωσόρισε επίσημα τους Πιέρ Ισά και Κριστιάν Καρεμπέ στην οικογένεια του Ολυμπιακού ενώπιον των παικτών και έδωσε τις ευχές του για μία επιτυχημένη σεζόν, ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας ύψωσε ασπίδα προστασίας στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας τελείως εκτός τον Μίτσελ. Η επίσκεψη και η ομιλία του Μαρινάκη στους παίκτες είχε ενωτικό χαρακτήρα, με τον προπονητή απλά να έχει ρόλο παρατηρητή. Να αποτελεί ουσιαστικά “ξένο σώμα”.

Ο Ισπανός κόουτς ήταν μπροστά στην ομιλία, αλλά δεν άκουσε ούτε μία φορά το όνομά του από τον πρόεδρο. Ο 50άχρονος τεχνικός έχει ενημερωθεί για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και τη δεδομένη χρονική στιγμή χρειάζεται μία ολική ανατροπή για να παραμείνει στον ερυθρόλευκο πάγκο. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, πλησιάζει, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως η εικόνα της ομάδας μπορεί να βελτιωθεί θεαματικά άμεσα.

Ούτε λέξη δεν είπε ο Μαρινάκης για τον Μίτσελ μπροστά στους παίκτες. Το γυαλί δείχνει να έχει ραγίσει για τα καλά και οριστικά… Ο Μίτσελ έχει χάσει το παιχνίδι. Η περίοδος της στήριξης έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τον Ισπανό, ο οποίος μέσα σε διάστημα επτά μηνών δεν κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα και να της δώσει αγωνιστική ταυτότητα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη κατηγορία που του προσάπτεται.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον προπονητή και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (19/8), μετά το τέλος της πρεμιέρας με την Καλλονή. Μία ημέρα μετά το πρώτο ματς της φετινής Super League μπορεί επίσημα να στηρίχθηκε ο Μίτσελ, με την υποσημείωση όμως “αυτήν τη στιγμή”. Επαναλαμβάνουμε πως πρέπει να γίνει μία τεράστια ανατροπή δεδομένων για να μην υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Η προεδρική “σπόντα” προς τον Ισπανό τεχνικό της ομάδας ήταν ξεκάθαρη: “Πιστεύω πολύ σε όλους σας και είμαι βέβαιος ότι όταν δέσει η ομάδα και όταν παίξετε τακτικά όπως πρέπει και με τα συστήματα που σας ταιριάζουν, θα αποδώσετε το ποδόσφαιρο που θέλουμε”, είπε, μεταξύ άλλων, ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του στήριξε απόλυτα το ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέστησε σαφές πόσο πολύ πιστεύει τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν και τη φετινή ομάδα, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο από τα λεγόμενά του πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχασε την πίστη του στον προπονητή Μίτσελ.

Εφόσον ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η διοίκηση κατέληξαν στην άποψη πως δεν υπάρχει προοπτική με τον Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η αλλαγή πρέπει να γίνει άμεσα. Άλλωστε, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση κινούνται άπαντες στο στρατόπεδο του Πρωταθλητή, καθώς ο Μίτσελ θεωρείται και είναι τελειωμένος. Και να έρθει η νίκη με τον Ατρόμητο, εύκολα ή δύσκολα, δεν αλλάζει κάτι. Και το συγκεκριμένο ματς αναμένεται να σηματοδοτήσει τις εξελίξεις. Η φάση των ομίλων του Champions League αρχίζει σε λιγότερο από ένα μήνα και ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει κανονικό προπονητή στην άκρη του πάγκου.

πηγή: redplanet

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 5 = επτά