ΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ: ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 40 “ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” ΣΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Στο αρματαγωγό πλοίο «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, οι πρώτοι 40 πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας.

Πάντως κάποιοι από αυτούς όταν τους ανακοινώθηκε ότι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν στο πλοίο συγκεκριμένη ώρα και να διανυκτερεύουν σε αυτό, εξεδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν στον καταυλισμό, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κι ενώ αναμένεται η μεταφορά άλλων 40 προσφύγων και μεταναστών διάχυτη είναι η εντύπωση της καθυστέρησης της υλοποίησης του προγράμματος της φιλοξενίας στο πλοίο έως και 500 από τους διαμένοντες σε σκηνές στον καταυλισμό της Μόριας.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρουν πως αυτό οφείλεται κυρίως στη διστακτικότητα των ίδιων των μεταναστών και των προσφύγων να απομακρυνθούν από εκεί όπου διαμένουν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες όπου επικρατούν κι αυτό γιατί υπάρχει η φημολογία πως όσοι επιβιβαστούν στο πλοίο θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

 

αφήστε ένα σχόλιο


5 − ένα =