ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!

Σήμερα το βράδυ  η συζήτηση επί του εκλογικού νόμου . Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία για την παράταση (αντί της Τετάρτης να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη)  ανήκει στην κυβέρνηση, ενώ υπήρξε σχετική ενημέρωση των κομμάτων από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν.
Βούτση.Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός, όπως είχε δρομολογηθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προέβλεπε την συζήτηση του νομοσχεδίου σε δυο συνεδριάσεις (Τρίτη 5.00 το απόγευμα και Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί), ενώ με το νέο προγραμματισμό η συζήτηση θα μοιραστεί σε τρία απογεύματα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη).

Την Πέμπτη εξάλλου είναι προγραμματισμένη (9.30 π.μ.) η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ η συζήτηση επί του εκλογικού νόμου θα ακολουθήσει.

Όσον αφορά τον λόγο της αλλαγής αυτής αρμόδιες πηγές της Βουλής διαβεβαίωναν ότι έγινε για να δοθεί περισσότερη άνεση στην συζήτηση αυτή και περισσότερος «χώρος κα χρόνος» στους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να τοποθετηθούν επί του κομβικού νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο.

Πηγή: Το Βήμα

αφήστε ένα σχόλιο


2 × = δυο