ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Σε ανύποπτο χρόνο κάποιος σοφός οικονομικός παράγοντας -για άλλη περίπτωση βέβαια που έχει όμως γενική εφαρμογή- είχε πει: «ποτέ δεν μπορείς να κερδίσεις, όταν έχεις όλους τους άλλους απέναντι». Αυτό ακριβώς ήταν και το μέγα λάθος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το οποίο ξεκίνησε από την τακτική της πρώτης Κυριακής.

Όπως λένε επικοινωνιολόγοι και αναλυτές, ο κ. Μεϊμαράκης αφού έβλεπε ότι θα ήταν ο πρώτος στον πρώτο γύρο μεταξύ των τεσσάρων έπρεπε ήδη από τότε να είχε ρίξει γέφυρες στους δυο τουλάχιστον συνοποψηφίους που δεν θα ακολουθούσαν στον δεύτερο γύρο. Αντίθετα, ο Βαγγέλης επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Άδωνη Γεωργιάδη στέλνοντας τους έτσι ως «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα έχασε άλλον έναν πολύτιμο σύμμαχο, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν κι αυτός που τον είχε προτείνει για την μεταβατική έστω προεδρία της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς υπερεκτίμησε το γεγονός ότι είχε την έμμεση στήριξη του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος όμως σοφα ποιών δεν έκανε μία ευθεία δήλωση αλλά άφησε τους «κύκλους» να μιλούν εξ ονόματος του. Όπως όμως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος η υπόγεια σύνδεση του Κώστα Καραμανλή με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κοσμο της ΝΔ προφανώς αποτελεί κόκκινο πανί.
Π. Ζ.

crashonline

αφήστε ένα σχόλιο


− ένα = 3