Τα “καλά”νέα της ημέρας: ΕΟΔΥ: 233 κρούσματα σήμερα 2/9 στην Ελλάδα – Δύο νέοι θάνατοι

Στα 233 είναι τα κρούσματα σήμερα 2/9, όπως ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό.

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 273. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.757. 

Οικογένεια κλειδωμένη στο σπίτι της εδώ και μήνες λόγω κορονοϊού- Οι αρχές πήραν τα παιδιά από τους τρομοκρατημένους γονείς

Τα τρία παιδιά τους, ηλικίας από 10 έως 17 ετών, απομάκρυναν οι αρχές της Σουηδίας από την οικογένειά τους, αφού οι γονείς τους τα κρατούσαν κλεισμένα στο σπίτι επί τέσσερις μήνες επειδή είχαν «τρομοκρατηθεί» από την πανδημία του κορονοϊού.

Από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου «τα παιδιά και η οικογένεια δεν μπορούσαν να βγουν από το διαμέρισμα, οι γονείς ήταν εντελώς τρομοκρατημένοι από την πανδημία», όπως δήλωσε ο δικηγόρος των παιδιών Μίκαελ Σβέγκφορς.

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Γιονκόπινγκ, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα.

Επιπλέον, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ, η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν κλειστή «με καρφιά», ώστε κανείς να μην μπορεί να βγει έξω, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους.

Αντίθετα με το lockdown που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Σουηδία δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους και διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ζητώντας από τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Οι γονείς, εξήγησε ο Σβέγκφορς, κατάγονται «από άλλη χώρα» και δεν μιλούν καλά σουηδικά.

«Συνέχισαν να παρακολουθούν τα νέα της πατρίδας τους μέσω του διαδικτύου», πρόσθεσε. Στη χώρα αυτή, που δεν αναφέρεται, είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Μίνα Γκάγκα: Τι ανέφερε για τον 45χρονο στην Ξάνθη που βρέθηκε ξανά θετικός στον κορονοϊό

Ανησυχία αλλά και ερωτήματα προκαλεί η περίπτωση ενός 45χρονου άνδρα στην Ξάνθη, ο οποίος αν και είχε νοσήσει πριν από 4 μήνες από κορονοϊό, βγήκε και πάλι θετικός. Οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν αν πρόκειται για περίπτωση επαναλοίμωξης ή αν υπάρχουν υπολείμματα του ιού στον οργανισμό του άντρα.

Για την περίπτωση αυτή, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία. Η κ. Γκάγκα ρωτήθηκε για τον άντρα στην Ξάνθη που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ αν προκύψει ότι είναι επαναλοίμωξη θα είναι η 4η περίπτωση στον κόσμο, μετά από το Βέλγιο, το Χογκλ Κόνγκ και την Ολλανδία.

«Στο Χονγκ Κόνγκ είναι ένα διαφορετικό στέλεχος του κορονοϊού και βεβαίως έχουμε κορονοϊούς, είναι γνωστές οι λοιμώξεις από κορονοϊούς. Δεν είναι αυτές που έχουμε φέτος, δηλαδή του Covid-19. Κι όμως είδατε ότι αυτοί που κάνουν επαναλοίμωξη, που μπορεί από ένα διαφορετικό στέλεχος, να ξαναμολυνθεί ο λαιμός δεν κάνουν συμπτώματα.

Δηλαδή δεν σημαίνει ότι δεν αφήνει ανοσία. Σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσεις και να βρεθεί γενετικό υλικό από την επαφή. Να θυμίσω ότι αναπνέουμε ανοιχτά στο περιβάλλον. Περνάει ο αέρας από τη μύτη και πάει στους πνεύμονες. Και αναπνέουμε περίπου 10 κυβικά μέτρα του αέρα. Δηλαδή αναπνέουμε ολόκληρο τον αέρα ενός δωματίου» ανέφερε η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

Επεσήμανε επίσης, ότι «στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς ασθενείς που είναι θετικοί 7 και 8 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη και επειδή οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε είναι αρκετά ευαίσθητοι μπορεί ένα τεστ να δείχνει αρνητικό και στη συνέχεια να βγει θετικό».

«Για αυτό», κατέληξε «έχουμε δεν έχουμε κάνει τεστ, πρέπει να προσέχουμε».

Νέο app επιτρέπει στους ασθενείς που πεθαίνουν από κορονοϊό να ξαναδούν τις οικογένειές τους

Μια νέα εφαρμογή αναπτύχθηκε με έναν και μόνο έναν σκοπό: να συνδέει ασθενείς που πάσχουν από Covid-19 και τους οικείους τους από απόσταση.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, για το τελευταίο αντίο.

Κι αυτό είναι πράγματι ένα από τα πιο τραγικά χαρακτηριστικά της πανδημίας, να υποφέρεις και να πεθαίνεις μόνος στο νοσοκομείο, χωρίς να μπορείς να ξαναδείς τους αγαπημένους σου έστω για μια τελευταία φορά.

Αυτό θέλει να αλλάξει η βρετανική Visionable Connect, μια εταιρία που γεννήθηκε πράγματι μέσα στην παγκόσμια υγειονομική κρίση για να φέρει σε επαφή αυτούς που πραγματικά το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Μοιάζει πολύ με το Zoom και το Skype, απλοποιεί ωστόσο κατά πολύ τη σύνδεση, καθώς δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό ή να κατεβάσεις τίποτα. Μόνο μια φορητή συσκευή χρειάζεσαι, καθώς μπορείς να επικοινωνήσεις ακόμα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου.

Προορίζεται δηλαδή για ανθρώπους που δεν τα πάνε καλά με τη σύγχρονη τεχνολογία, για ιατρικό προσωπικό που δεν έχει λεπτό για χάσιμο και για όσους είναι σε τόσο κακή κατάσταση που δεν μπορούν να κάνουν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Η επικοινωνία ασθενών με συγγενείς και φίλους στις πιο δύσκολες στιγμές τους είναι προφανώς θεάρεστο έργο. Γι’ αυτό και το λονδρέζικο app μάζεψε τον Ιούνιο 6,6 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση, καθώς προσφέρει μια απαραίτητη πλέον υπηρεσία…

Ειδήσεις σήμερα:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Στις 4 Σεπτεμβρίου η νέα πληρωμή

Φρίκη χωρίς τέλος στη Βραζιλία: Πετσόκοψε έγκυο για να της κλέψει το μωρό

Πολύ ξύλο στο Λαγανά μεταξύ Βρετανών τουριστών – Δείτε το βίντεο

Το χυδαίο αστείο του Τραμπ στην πρώην εκπρόσωπό του: Κοιμήσου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θα γίνεις ηρωίδα

Δείτε το Μετρό της Θεσσαλονίκης να κινείται για πρώτη φορά

Στη… μέση έμεινε αρραβώνας στην Κρήτη – Πρόστιμο 3.000 ευρώ

Άρχισαν οι καυγάδες αλλά και οι μούντζες στο «Big Brother»

Πελάτης έφαγε μπριζόλα στο εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσεϊ και τα έχασε όταν ήρθε ο λογαριασμός

Λύγισε η Νάταλι Κάκκαβα στον «αέρα» – Αποχωρούν με τον Γρηγόρη Γκουντάρα από το Καλοκαίρι #Not

Επιμένει να προκαλεί η Τουρκία- Ηχηρή απάντηση από την ΕΕ και παρέμβαση ΗΠΑ

Οι τρεις άξονες ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: Προσλήψεις 6.000 επαγγελματιών οπλιτών, αγορά νέων όπλων, αναβάθμιση των παλιών

αφήστε ένα σχόλιο


9 − δυο =