Τα βραβεία στην Γλυφάδα μας έγιναν συνήθεια: Βραβείο Περιβάλλοντος στον Δήμο Γλυφάδας

Τον «πράσινο» δρόμο προς την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία δείχνει ο Δήμος Γλυφάδας με δράσεις για τις οποίες κέρδισε άλλη μία σημαντική διάκριση: ένα βραβείο στα Environmental Awards 2020, για την ορθολογική διαχείριση στερεών αποβλήτων, με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για μια βράβευση που την υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά και είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας ετών, για να αυξήσουμε θεαματικά τα ποσοστά ανακύκλωσης, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και εργαζομένων στην πόλη μας και να εξοικονομήσουμε πόρους και ενέργεια», τόνισε, παραλαμβάνοντας το βραβείο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο «House 124» στο Χαλάνδρι, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε και με τη βοήθεια και συνεργασία όλων η Γλυφάδα μας θα γίνει Δήμος πρότυπο για την ανακύκλωση σε όλα τα ρεύματα και για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πολλά μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους του Δήμου μας, στην προηγούμενη Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Άννυ Καυκά για την τρομερή προσπάθεια που κατέβαλε και στο νέο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Ακρίβο, που συνεχίζει με αμείωτη ένταση και ενθουσιασμό το σημαντικό έργο που επιτελούμε στον τομέα αυτό».

Η φετινή ήταν η 6η διοργάνωση των Environmental Awards. Στη δήλωσή της, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Δρ. Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια Πρόεδρος Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, αναφέρθηκε στη σημασία των «πράσινων» πρωτοβουλιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι με την ανάπτυξή τους μειώνεται το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων μέσω της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Γλυφάδας, στην προσπάθειά του να προστατεύσει το περιβάλλον, να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, να εξοικονομήσει πρώτες ύλες και ενέργεια και να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις και προγράμματα ανακύκλωσης, χωριστής συλλογής υλικών συσκευασίας, κομποστοποίησης, διαλογής στην πηγή (πράσινο) και διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων. Τα αποτελέσματα είναι ήδη μετρήσιμα. Το 2019 στο Δήμο Γλυφάδας οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση 8.842.159 κιλά, ήτοι το 21% του συνόλου των στερεών αποβλήτων. Η μείωση δε των στερεών αποβλήτων που εναποτέθηκαν στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων από το 2016 έως το 2019 έφθασε το 16,55%.

 

     

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 6 = δώδεκα