Τέσσερις αλλαγές του τρόπου ζωής που ενισχύουν τη στυτική λειτουργία

Η γενική σωματική και ψυχική υγεία έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ). Ως εκ τούτου, η αλλαγή του τρόπου ζωής μπορεί επίσης να ωφελήσει τα συμπτώματα ενός ατόμου. Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

-Δίαιτα και άσκηση

Μια ανασκόπηση του 2019 σημειώνει ότι τα άτομα με παχυσαρκία μπορεί να έχουν 40% υψηλότερο κίνδυνο  εμφάνισης ΣΔ. Η επίτευξη ή η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και κάνοντας σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων ή της εξέλιξης της ΣΔ. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση υποκείμενων παθήσεων που ενδέχεται να συμβάλουν στη ΣΔ, όπως ο διαβήτης ή η υπέρταση.

-Ανακούφιση από το άγχος

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2017, το χρόνιο στρες μπορεί να προκαλέσει ΣΔ. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το στρες μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος, μειώνοντας τη σταθερότητα ή τη διάρκεια των στύσεων. Η μείωση της ροής του αίματος μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στη νευρική σηματοδότηση σε διάφορες οδούς που σχετίζονται με τη στυτική απόκριση. Επομένως, η εκμάθηση διαχείρισης και ανακούφισης του στρες μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση  της ΣΔ. Η  ίδια η ΣΔ μπορεί επίσης να προκαλέσει στρες ή άγχος. Κάποιος με επίμονες ανησυχίες ή χαμηλή διάθεση μπορεί να αναζητήσει καθοδήγηση και υποστήριξη από γιατρό ή θεραπευτή.

-Διακοπή του καπνίσματος

Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσει τη ροή του αίματος. Μια μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι η στυτική λειτουργία ήταν ευθέως ανάλογη με την έκθεση των συμμετεχόντων στον καπνό του τσιγάρου και ότι η διακοπή του καπνίσματος βελτίωσε τη σεξουαλική λειτουργία σε άνδρες ηλικίας 30-60 ετών.

-Βελονισμός

Μια ανασκόπηση του 2019 προτείνει ότι ο βελονισμός σε βασικά σημεία μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία των νεύρων και να προάγει την κυκλοφορία του αίματος.

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να μιλήσουν για τα στυτικά τους προβλήματα. Ωστόσο, η κατανόηση της αιτίας της ΣΔ είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεθεί μια θεραπεία ή προσέγγιση που βοηθά. Σε κάθε περίπτωση ένα άτομο που έχει επίμονη δυσκολία να διατηρήσει μια στύση, είναι σημαντικό να απευθυνθεί σε ειδικό σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές.

www.andrologia.gr

αφήστε ένα σχόλιο


8 − τρία =