Τέσσερα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στην Ελλάδα – Εκκενώνονται οικισμοί σε Ρόδο και Αγρίνιο, χωρίς ρεύμα και νερό στο νησί

Συναγερμός έχει σημάνει για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, 

οδηγώντας στην εκκένωση της περιοχής ενώ μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ρεύμα και νερό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά πλέον κατευθύνεται προς την περιοχή Μαριτσά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στην περιοχή Παντάνασσα για να επεκταθεί στη συνέχεια κοντά στην κοιλάδα των πεταλούδων, την οποία και απείλησε. Στην περιοχή επιχειρεί το ρώσικο πυροσβεστικό αεροσκάφος Breniev-200.

Από τη φωτιά κάηκε φάρμα με στρουθοκάμηλους που απειλείτο, ενώ φυγαδεύτηκαν τα ζώα. Λόγω των καπνών έγινε πλέον και αλλαγή στην πορεία προσγείωσης των αεροπλάνων.

Φωτιά στη Ζήρια

Στο μεταξύ, βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα από την μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια Αχαΐας. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον σε χαράδρα στη Ζήρια και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δέκα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και αρκετά υπέστησαν ζημιές κυρίως στους περιβάλλοντες χώρους ενώ έχουν καταστραφεί πολλές καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση.

Εκατοντάδες άτομα απεγκλωβίστηκαν από την εθνική οδό, όπου αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία, και εκκενώθηκαν 4 οικισμοί, ξενοδοχεία και παιδικές κατασκηνώσεις.

Σουφλί

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και γύρω από το χωριό Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, απειλώντας σπίτια αν και το χωριό δεν είναι κατοικήσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς,

Η πυροσβεστική ζήτησε την βοήθεια εναέριων μέσων, ενώ μηχανήματα του Δήμου είναι στη διάθεση όσων επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι κάτοικοι που βρίσκονταν στο χωριό αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και αυτή τη στιγμή οδεύουν προς το χωριό Δαδιά.

Στο Σουφλί μάχη με τις φλόγες δίνουν 57 με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αγρίνιο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 οχήματα, 5 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ

αφήστε ένα σχόλιο


+ ένα = 10