ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ «ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΕΙ Η ΣΤΑΜΝΑ ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΣΠΑΕΙ». ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΑΝΑΙΤΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ!!

Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα.

H δήλωση έχει τίτλο «Αναφαίρετον όπλον αρετή» και αναφέρει:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.
Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.
Αυτά προς το παρόν».

 

Διεγράφη το πρωί της Πέμπτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη βουλευτή της Β’ Αθηνών, το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βράδυ της Τετάρτης ήταν εξοργισμένος με τη συμπεριφορά της κυρίας Παπακώστα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου η βουλευτής άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη στην κόντρα που είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αλλά και λόγω της αρχικής πρόθεσής της να αποδεχθεί πρόσκληση του κ. Καμμένου να χειριστεί θέματα στο υπουργείο και στη νομοτεχνική επιτροπή που αφορούν ΑμεΑ και συντάξεις χηρείας.

Όπως επισημαίνουν πηγές από τον οδό Πειραιώς, η ΝΔ είχε ήδη προειδοποιήσει δύο φορές τη βουλευτή, ενώ σημειώνουν πως όφειλε να διατυπώσει τις ενστάσεις της στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτής Ομάδας του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε 1,5 ώρα πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας. «Εντελώς αδικαιολόγητη η επιλογή της να διαφοροποιηθεί στην Ολομέλεια», στην συζήτηση για τα F-16, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Πώς ξεκίνησε η επίθεση της Παπακώστα υπέρ Καμμένου και εναντίον Αδωνι

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Παπακώστα, «φωτογραφίζοντας» τη σφοδρή αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο, ζήτησε από τον προεδρεύοντα να λαμβάνει μέτρα για τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή, οι προσωπικές αναφορές, δεν περιποιούν τιμή. Ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος -που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες ποινές. Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, να επιβάλλετε τον Κανονισμό -και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει».

Πριν από λίγους μήνες η κυρία Παπακώστα είχε απειληθεί ξανά με διαγραφή, όταν με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ζητούσε να αποσύρει η Νέα Δημοκρατία το αίτημά της για «εκλογές τώρα» και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλειδώσει στο υπόγειο τον Άδωνι Γεωργιάδη ως ακραία φωνή.

Είναι προφανές ότι εκείνη ήταν η τελευταία ευκαιρία που δόθηκε από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυρία Παπακώστα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έλεγε με νόημα: «Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση για νερό, αλλά κάποια φορά σπάει».

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 3 = είκοσι τέσσερα