ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΑ ΜΥΡΤΩ

Μια μεγάλη αγκαλιά στη Γλυφάδα για τη μικρή Μυρτώ

Ανθρώπινο μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων στέλνει ο Δήμος Γλυφάδας, διοργανώνοντας ποδοσφαιρικό τουρνουά αγάπης και φιλίας για τη Μυρτώ της Πάρου, καθώς και για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης. Η Εκκλησία, η Αστυνομία, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς συμπράττουν με τον Δήμο γι αυτή τη διοργάνωση που θα δώσει χαρά και ελπίδα. «Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μας να φιλοξενούμε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση στην πόλη μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε ότι «όλη η πόλη είναι μια μεγάλη αγκαλιά» και διαβεβαίωσε ότι «είμαστε διαχρονικά στο πλευρό της Μυρτούς που μας εμπνέει και όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

«Άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, κατάφεραν αυτή τη σπίθα που είχαμε να την μεταλαμπαδεύσουν παντού», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. Παρουσία της μητέρας της Μυρτούς, Μαίρης Κοτρώτσου, των αντιδημάρχων Γιώργου Αγγελόπουλου και Γιάννη Παπά, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης κ. Αντωνίου, της ΕΛ.ΑΣ., του Υπουργείου Πολιτισμού και όλων των συνδιοργανωτών, ο Μάρκος Σεφερλής αποκάλυψε την πρόθεσή του να διασκευάσει την ιστορία του 22χρονου σήμερα κοριτσιού σε παιδική θεατρική παράσταση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στη στήριξη της Μυρτούς, για να μπορέσει να πάει στη Ρωσία να υποβληθεί σε θεραπεία.  Η παράσταση θα είναι βασισμένη στο μικρό βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει με την ιστορία της, υπό τον τίτλο «Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά». Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας η Μυρτώ θα δίνει το βιβλίο της, για να το αγοράσουν όλοι με όσα χρήματα μπορεί ο καθένας. Αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρωθούν επίσης τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Γλυφάδας.

«Πριν από 2,5 χρόνια φύγαμε από το Κέντρο Αποκατάστασης στο οποίο είχαμε περάσει πέντε χρόνια.  Ύστερα από πολλές θεραπείες, σήμερα βλέπουμε μια κάπως ανοδική πορεία. Η Μυρτώ μπορεί και γελάει. Ένα ταξίδι στη Ρωσία θα μας δώσει κάτι παραπάνω. Θα πάω σε όποιο μέρος του κόσμου μπορώ να προσεγγίσω για να βελτιωθεί η κατάστασή της. Ελπίζουμε ότι κάποτε μπορεί να γίνει ένα θαύμα», είπε συγκινημένη η μητέρα του 22χρονου κοριτσιού.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν και έδωσαν τη δική τους κατάθεση ψυχής, οι Τομεάρχες του Δήμου Γλυφάδας Βασίλης Νικάκης και Λένα Δεναξά, η Υπεύθυνη εκδηλώσεων του ΔΑΚ Γλυφάδας Νατάσα Ντάνου, καθώς και: Ο πατήρ Αντώνιος Χρήστου από την Ι.Μ. Γλυφάδας, ο ταξίαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Αττικής Βασίλης Βράντζας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης, ο Ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Νίκος Κορομηλάς, η Πρόεδρος της UNESCO Νοτίων Προαστίων Σούλα Κοκολέτσου, ο Δημήτρης Ζερίνος από το Υπουργείο Πολιτισμού, o Συντονιστής της ΣΤΑΣΥ Θάνος Παπασωτηρίου, ο γιατρός της Μυρτούς, Νίκος Κουδούνης από το Ιπποκράτειο, ο Νίκος Ζιάκας από τη Molten, o Κωνσταντίνος Αλάσσας από τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου Θουκυδίδειο, ο Γιάννης Ψαρράς από τη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας, ο Νίκος Γραμμένος από τους φίλους του Μάρκου Σεφερλή Couros Club, ο Αντώνης Γλύκας από τον Όμιλο Ξυνή, ο Γιάννης Ανδρέου από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Έδωσαν όλοι ραντεβού στο ΔΑΚ Γλυφάδας (είσοδος από Φοίβης 14, πλατεία Νυμφών), την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σάλας, ο οποίος θα διεξαχθεί παρουσία σπουδαίων ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών και θα στείλει παντού ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και φιλίας.

 

 

                                          

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − 1 =