ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑFM: ΠΟΙΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Στη συχνότητα του ΒήμαFm φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή του Κ. Τασσόπουλο φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Παπανικολάου.  Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο δήμαρχος Γλυφάδας μίλησε για τα έργα που γίνονται στην πόλη παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που βάζουν κάποιοι. Το ερώτημα που γεννάτε είναι αν πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες ή πρόκειται για καπρίτσιο κάποιων ανθρώπων.  Ο κ. Παπανικολάου μίλησε ακόμη για το που θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, την επένδυση στο Ελληνικό και  για τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Το glyfada24.gr αποκρυπτογράφησε τα όσα είπε ο κ. Παπανικολάου και σας τα παρουσιάζει…
Πλατεία Καραϊσκάκη- Παιδική Χαρά
Γ. Παπανικολάου: « Η πλατεία Καραϊσκάκη είναι στο πάνω μέρος της πόλης μας, για όσους δεν το γνωρίζουν. Πρόκειται για μια ιστορική πλατεία, την όποια όλοι αγαπάμε καθώς έχουμε ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια. Ήταν υποχρέωσή μας να την ανακατασκευάσουμε όχι μόνο για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο παιδότοπο αλλά και για να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η παιδική χαρά κατά τη δική μας την κρίση είναι ένα έργο υψηλών προδιαγραφών…
Ένα έργο που περνάει από συμπληγάδες
Γ. Παπανικολάου: Σε κάθε προσπάθεια υπάρχουν και δυσκολίες. Αυτή την υπέροχη  παιδική χαρά- που έρχονται και από άλλες περιοχές με σκοπό να τη θαυμάσουν-  έγινε υπό την επίβλεψη και τη καθοδήγηση υπαλλήλων του δήμου. Αγοράσαμε, με διαγωνιστική διαδικασία τα παιχνίδια και κάποια υλικά- όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία- από προμηθευτές, τους οποίους δεν τους έχουμε πληρώσει ακόμα γιατί το σχετικό ένταλμα βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Καλλιθέα. Προσπαθούμε να εκταμιεύσουμε τα χρήματα για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και η Επίτροπος δεν μας έχει εξηγήσει με επιχειρήματα το λόγο της καθυστέρησης.
Αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τις καθυστερήσεις που προκύπτουν… Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει πολλά…  Βρίσκει και τους πόρους αλλά οι ίδιες αυτές διαδικασίες και παθογένειες δεν την αφήνουν.   Έχουμε τα χρήματα καθώς από το 2014 μέχρι και σήμερα ο δήμος  Γλυφάδας έχει βελτιώσει σημαντικά την οικονομική της θέση με πολύ νοικοκύρεμα με πολύ συμμάζεμα και με αύξηση των εσόδων είμαστε σε θέση μέχρι το τέλος του χρόνου να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη 10%. Και την ίδια στιγμή που προσπαθούμε ν’ ανταποδώσουμε στους δημότες μας, τα χρήματα που οι ίδιοι καταβάλλουν δημιουργώντας υποδομές όπως αυτής στην πλατεία Καραϊσκάκη, δεν μας αφήνουν να κάνουμε τα αυτονόητα. Να πληρώσουμε τους προμηθευτές, όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν μας αφήνουν παραβλέποντας ότι όλα έγινε νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.
«Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα»- Δεν σκεφτόμαστε τις εκλογές
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας ο κ. Παπανικολάου απάντησε:
«Εμείς καθημερινά καταθέτουμε την ψυχή μας για να φτιάξουμε την πόλη μας. Την πόλη που μεγαλώσαμε, την πόλη που ζούμε και σήμερα και επειδή έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για να βελτιώσουμε την πόλη μας. Έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές και προσωπικά εστιάζω στην ποιοτική αναβάθμιση της Γλυφάδας. Αυτό μπορώ να πω τώρα και όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμε πιο αναλυτικά. Αισθανόμαστε ότι αυτό που κάνουμε στην πόλη μας έχει αποτέλεσμα παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες σε σχέση με το παρελθόν.  Αυτήν την προσπάθεια λοιπόν δε θέλουμε να την αφήσουμε στη μέση. Αυτό είναι το καθήκον μας και αυτή είναι η εντολή που έχουμε πάρει από τους συμπολίτες μας».
Το νέο κοιμητήριο
Γ. Παπανικολάου: Μετά από 60 χρόνια είμαστε πολύ κοντά να εγκαινιάσουμε το νέο μας Κοιμητήριο σε μια έκταση 45 στρεμμάτων που μας παραχώρησε η Πολεμική Αεροπορία. Μέσα στο χρόνο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα λειτουργήσει…
Η παραλία της Γλυφάδας
Τα προηγούμενα δύο χρόνια έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά στο παράκτιο μέτωπο της πόλης μας αναπτύσσοντας υποδομές για τους λουόμενους. Στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό γίνονται και όλες οι παρεμβάσεις μας. Ήδη εδώ και ένα χρόνο παρακολουθούμαστε από το πρόγραμμα της «Γαλάζιας σημαίας» και ευελπιστούμε ότι σε δέκα ημέρες περίπου θα έχουμε καλά νέα για την παραλία μας.
Η επένδυση στο Ελληνικό
Γ. Παπανικολάου: Το θέμα του Ελληνικού είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ευρύτερη περιοχή. Ασφαλώς θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη. Ασφαλώς  θέλουμε να σταματήσει η εγκατάλειψη που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια… Και ασφαλώς θέλουμε να υπάρξει συνέργια με όλες τις αρμόδιες αρχές σ’ αυτήν επένδυση που πρόκειται να γίνει για να μπορέσει ν’ αναπτυχθεί σημαντικά και η νότια Αττική και αυτό είναι το στοίχημα για όλους.
Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Γ. Παπανικολάου: Αυτό που προέχει είναι να ιεραρχήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ποια είναι τα προβλήματα.  Να εξετάσουμε τις δυνατότητες  που έχει να προσφέρει στους πολίτες. Δε νομίζω ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι μια κουβέντα που προηγείται… Και αυτή είναι η ένσταση που έχουμε πάρα πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς μάλλον με αυτή την κουβέντα αποπροσανατολίζεται ο κόσμος και χάνουμε την ουσία των θεμάτων. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα που πρέπει να δούμε για να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση να κάνει το καθήκον της. Ακόμη και αν θέλουμε να μπούμε στην ουσία, τα προβλήματα δεν ξεκινάμε από κει. Δε μιλούν για ζητήματα που θα διευκολύνουν τη συνέργεια σε τοπικό επίπεδο… Και θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ως δημοτική αρχή της Γλυφάδας μπορώ να αναθέσω μια θέση αντιδημάρχου σ’ ένα σύμβουλο από την αντιπολίτευση;  Δεν μπορώ. Δε μου το επιτρέπει ο νόμος. Αυτές είναι οι συνεργασίες. Σ’ ένα κοινοβούλιο, ένας βουλευτής μπορεί ν’ αλλάξει κοινοβουλευτική ομάδα. Μπορεί κάποια στιγμή ο επικεφαλής της Κυβέρνησης να τοποθετήσει έναν εξωκοινοβουλευτικό σε μια θέση ευθύνης. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε στην Αυτοδιοίκηση; Η απάντηση είναι όχι. Άρα λοιπόν δεν είναι μόνο το ζήτημα εκλογής είναι συνολικά η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να τα δούμε αυτά συνολικά και να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα μέσα από διάλογο, που νομίζω μόνο ωφέλιμος θα είναι.
* Τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Γλυφάδας στο ΒΗΜΑFM τα επανέλαβε και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.
Δείτε το βίντεο:

glyfada24

αφήστε ένα σχόλιο


9 + = δεκαέξι