ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 -1ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της Κέρκυρας, σε παιχνίδι για την 12η αγωνιστική της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν στο 16’ από το γκολ του Γρομητσάρη, όμως σκόραραν με τους Σισέ (46′), Τζούρτζεβιτς (65′) και Μάριν (68′) και ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον 23 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είναι στους 21 με ένα παιχνίδι λιγότερο.
Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν το γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όμως ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το μονοκόμματο βολέ του Φορτούνη έξω από την περιοχή. Με τη δυνατή βροχή να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 16΄ από στημένη φάση.

Ο Επστάιν εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά και ο Γρομητσάρης με κοντινή προβολή νίκησε τον Προτό. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά ο Σπίνουλας απέκρουσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Φορτούνη στο 26΄, ενώ οι «Φαίακες» έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 37΄, με τον Παμλίδη από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Προτό.

Ο Τάκης Λεμονής έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και άλλαξε σύστημα, παίζοντας με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Ρομαό και πέντε επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς. Με την επανέναρξη του ματς ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Σισέ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης και από σέντρα του Μάριν, ο Μποτία με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Σισέ στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ.

Με το γκολ να αλλάζει την ψυχολογία, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στη συνέχεια και πίεσε για να πάρει το προβάδισμα. Στο 55΄ και μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Ανσαριφάρντ, ο Σεμπά έπιασε ένα σουτ που αποκρούστηκε από αμυντικό των γηπεδούχων, τρία λεπτά αργότερα ο Ρομαό βρέθηκε μόνος στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών, ενώ στο 64΄ η κεφαλιά του Μάριν βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Γιαννακόπουλο.

Τελικά, οι πρωταθλητές εξαργύρωσαν την πίεσή τους στο 65΄, με τον Τζούρτζεβιτς να σκοράρει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, και τρία λεπτά αργότερα ο Μάριν με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ «έγραψε» το 3-1. Η Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά ο Προτό νίκησε στο τετ-α-τετ τον Κέβιν Ντιόγκο. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, με τον Λεμονή να επιστρέφει σε πιο… δόκιμο σχήμα με την είσοδο του Ζιλέ αντί του Φορτούνη, και έφτασε στην τρίτη εκτός έδρας νίκη του που τον φέρνει στην κορυφή, εν αναμονή του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πλατανιά.

Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 16′ Γρομητσάρης – 46′ Σισέ, 65′ Τζούρτζεβιτς, 68′ Μάριν

Κίτρινες κάρτες: 
Επστάιν, Αρτυματάς, Σιόντης – Ζιλέ

Κόκκινες κάρτες: 


Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): 
Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου, Σιόντης, Αρτυματάς (83′ Ζορμπάς), Κρητικός (54′ Ντιόγκο), Γεωργίου (75′ Μπάουμαν), Επστάιν, Παμλίδης.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): 
Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ταχτσίδης (46′ Τζούρτζεβιτς), Ρομαό, ΄Πάρντο (46′ Μάριν), Φορτούνης (68′ Ζιλέ), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

 

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × = 8