ΣΟΚ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ

Σοκ έχει προκαλέσει στον δικηγορικό κόσμο η σύλληψη χθες του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, με τις βαριές κατηγορίες της σύστασης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που συνελήφθη αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, φέρεται ως συνεργός της «μαφίας του Κορυδαλλού» και σε λίγη ώρα θα εμφανιστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλο, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας και έχει αναλάβει την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Η σύλληψη του Αλεξάνδρου Λυκουρέζου, εμβληματικής φιγούρας του νομικού κόσμου της χώρας, έσκασε σαν βόμβα χθες το μεσημέρι, με τον συνήγορό του πάντως Θρασύβουλο Κονταξή να διαμαρτύρεται και να κάνει λόγο για «αντιδικονομική ακρότητα» και για δικαστική ενέργεια «που δεν βασίζεται στον νόμο».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε όλη την νύχτα χθες στην ΓΑΔΑ, με τον κ. Κονταξη να χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία ακραία, αφού όπως είπε ο πελάτης του, «δεν κλήθηκε, ούτε αρνήθηκε να προσέλθει στις δικαστικές αρχές, ασκεί κανονικά την δικηγορία, έχει γνωστή κατοικία και τον ξέρουν όλοι. Προς τι λοιπόν η σύλληψη», διερωτήθηκε ο κ. Κονταξής, αφήνοντας υπόνοιες ότι πίσω από τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, μπορεί να κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, αμέσως μετά τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, εναντίον του οποίου αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να εμφανιστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή και ο Θόδωρος Παναγόπουλος, ο δεύτερος δικηγόρος εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα.

Η υπόθεση μοιάζει με θρίλερ
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν συνήγορος του 65χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, που είναι και αυτός κρατούμενος στις φυλακές και ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό μεταξύ άλλων, την εκβίαση για την απόσπαση μεγάλου χρηματικού ποσού από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Ο Αριστείδης Φλώρος, καταδικασμένος για την γνωστή απάτη με την εταιρεία Energa, έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου. Για την υπόθεση όμως αυτή, μετά από έρευνες της Ασφάλειας, προέκυψαν νέα στοιχεία, που οδήγησαν στην προφυλάκιση του δικηγόρου Αντωνόπουλου και σε επέκταση των ερευνών και στους δύο άλλους δικηγόρους. Δηλαδή στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και σε ένα συνεργάτη του.

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο συνεργάτης του, φέρονται να έχουν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου, το ποσό των 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή, στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Την καταγγελία είχε κάνει ο συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και Αλβανοί κακοποιοί που συμμετείχαν τόσο στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου όσο και στη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Θεωρούνται οι πρωταγωνιστές της μαφίας του Κορυδαλλού, ενώ εκτός από τις καταθέσεις έχουν προκύψει στοιχεία και από τις συστηματικές έρευνες που έγιναν στις φυλακές Κορυδαλλού. Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, αποτελούν τον φάκελο της υπόθεσης που βρίσκεται στα χέρια του εφέτη ανακριτή.

Τι είχε πει για τον Λυκουρέζο ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού»
Σε διαλόγους που είχε ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον δικηγόρο του, αλλά και με δημοσιογράφο -και οι οποίοι έχουν καταγράφει σε CD που βρίσκεται στην δικογραφία- είχε αναφέρει και το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Ειδικότερα έγινε αναφορά σε συνάντηση που είχαν οι συνήγοροι του 65χρονου προφυλακισμένου δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, με τη μεσολάβηση του γνωστού ποινικολόγου Αλεξάνδρου Λυκουρέζου, όπου φέρεται να ζήτησαν 2.000.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Φλώρο, για να μην καταθέσει ο πελάτης τους σε βάρος του.

Ο διάλογος Λεκοτσάϊ-δικηγόρου -Τι ειπώθηκε για Λυκουρέζο
Αρχηγός Μαφίας: Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700 και… όχι δεν στο λέω για τα λεφτά, σου λέω ότι μου είπε για την άλλη φορά τώρα που έρχεται 15 (του μήνα), μου λέει πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουνε και ο Αλέξανδρος (Λυκουρέζος) και ο Γιώργος (Αντωνόπουλος).

65χρονος δικηγόρος: Ναι ναι
Αρχηγός Μαφίας: Απλά θα είναι και ο ΦΛΩΡΟΣ
65χρονος δικηγόρος: Βέβαια
Αρχηγός Μαφίας: Και εκεί σε κάποιες φάσεις θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες; Ότι όπως είπε εσείς θα πω, κατάλαβες; Τώρα εντάξει εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος, πέντε χιλιάρικα, πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια; Που με δύο εκατομμύρια πάει κάθε πρωί στην τουαλέτα και… ο κύριος Γιώργος (προφυλακισμένο δικηγόρος) έχει ανάγκη για τρία εκατομμύρια που ούτε για τουαλέτα δεν τους, με καταλαβαίνεις με τι έννοια…
65χρονος δικηγόρος: Ναι βέβαια
Αρχηγός Μαφίας: Αυτά
65χρονος δικηγόρος: Να σαι καλά
Αρχηγός Μαφίας: Να σαι καλά και εσύ, εγώ τι να σου πω, πότε… εσύ πότε βλέπεις να, να είσαι, να σηκωθείς, σε τέτοια εννοώ που μπορείς να μαζέψεις κανά φράγκο
65χρονος δικηγόρος: Την Τρίτη Τετάρτη
Αρχηγός Μαφίας: Τρίτη Τετάρτη ε;
65χρονος δικηγόρος: Ναι

αφήστε ένα σχόλιο


5 − τρία =