ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΙΔΗ – ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ

Μαθήματα πολιτικής από τον Σαμαρά.

«Πολιτική δεν είναι να λέει ο καθένας ό,τι του ‘ρχεται», είπε ο πρωθυπουργός. Εγκώμια από Σαμαρά για τον νέο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, στην ευρωβουλή ο Μ.Κεφαλογιάννης

Να κλείσει οριστικά τις εσωκομματικές αμφισβητήσεις για την κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Βορίδη για το ΠΑΣΟΚ και Πολύδωτα για τη Χρυσή Αυγή, χωρίς να τους κατονομάζει, βιαστικές και άστοχες. «Πολιτική τι σημαίνει; Σημαίνει ιεράρχηση! Δηλαδή να ιεραρχείς κάθε φορά τι θα κάνεις, που θα δώσεις το βάρος, με ποιον θα συνεργαστείς, για να επιτύχεις εκείνα που σήμερα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. Πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του ’ρχεται ή ό,τι θυμάται… Άλλωστε, όλοι κάναμε λάθη. Και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, εκείνοι που δεν κυβέρνησαν! Σήμερα όμως, έχεις από τη μια πλευρά αυτούς που είδαν τα λάθη και τα διορθώνουν. Κι από την άλλη αυτούς που παριστάνουν τους αλάνθαστους».

Σχολιάζονας την κριτική που ασκείται για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε: « Κάποιοι αναρωτιούνται: μπορεί η ΝΔ να δώσει και να κερδίσει, όταν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ; Με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν πολλά από το παρελθόν, αλλά μας ενώνει μία μεγάλη δέσμευση: να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Όλοι κάνουν λάθη και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια εκείνοι που δεν κυβέρνησαν ποτέ. Είμαστε σε σύγκρουση μεγάλη με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έμειναν οι δύο δυνάμεις που θέλουν να σώσουν τη χώρα, σημαίνει αυτό ότι προσχώρησε ο ένας στον άλλο ή ότι σβήστηκαν οι διαφορές μεταξύ των δύο; Άλλο πράγμα να ιεραρχείς τις ανάγκες της πατρίδας που φλέγεται και άλλο πράγμα να ξεχνάς τις διαφορές σου. Όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση δεν υπήρχαν τέτοιοι κίνδυνοι; Τώρα ενοχλούνται; Κλείνοντας, σας λέω γυρίστε και κοιτάξτε τι γίνεται στη χώρα. Πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν η μόνη πηγή αστάθειας στην Ευρώπη. Δέστε σήμερα τι συμβαίνει. Αβεβαιότητα και αστάθεια παντού γύρω μας και η Ελλάδα μοιάζει η μοναδική νησίδα σταθερότητας. Προχωράμε στην εκλογή των νέων οργάνων και στη μάχη των ιδεών με σύνεση και αίσθηση των προτεραιοτήτων».

«Πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα, γιατί αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι της ιστορίας της» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Τι θα πουν τα παιδιά μας, αν την ώρα που πάμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για τα παλιά;».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν μπορείς να πάρεις μεγάλες αποφάσεις αν δεν πείσεις ότι έχεις σχέδιο κι αν δεν έχεις ανοικτό μέτωπο με το λαϊκισμό.

Δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσεις χωρίς να δώσεις και να κερδίσεις τη μάχη των ιδεών, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι για να έχεις το λαό μαζί πρέπει να λες την αλήθεια.

«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα -με τα μεγάλα προβλήματα- αποτελεί νησίδα σταθερότητας σε μια περιοχή που ταλανίζεται. «Φανταστείτε πού θα ήμασταν αν είχαμε ακούσει αυτούς που ήθελαν περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς προχωράμε και αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε τέλος σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για νεοναζί, επικαλούμενος μάλιστα τις επιθέσεις που δέχθηκε ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο για τη χρώμα του δέρματός του. Όπως είπε, ο νεαρός παίκτης του μπάσκετ τιμά τη χώρα μας, διότι είναι Έλληνας στην ψυχή και την παιδεία.

 

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 32