ΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ… ΔΛΔ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.

Χαρακτήρισε πιο δίκαιο τον φόρο ο Υπουργός Οικονομικών

«Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ. Δεν θα απολογηθώ γι΄αυτόν».

Αυτή ήταν η απάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος της Θεσσαλονίκης, στις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κ. Μίχαλος, για λάθη και αδικίες.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον φόρο «πιο δίκαιο»λέγοντας ότι εφαρμόζεται και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όσων βρίσκονταν στην αίθουσα, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα με τις αντικειμενικές αξίες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε πως οιδιαρθρωτικές αλαγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα έχουν «ξεβολέψει πολύ κόσμο», αναφέροντας ως παράδειγμα (και) τα επιμελητήρια.

Αυτό άναψε και πάλι τα αίματα στην αίθουσα, με τον κ. Μίχαλο να αντιδρά έντονα, κάνοντας λόγο για «καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης», για «230.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο», προβλέποντας ότι «δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ επενδύσεις στην Ελλάδα» από τη στιγμή που – όπως είπε – η φορολογία των επιχειρήσεων έχει φθάσει στο 50% και στη γειτονική Βουλγαρία είναι στο 10%,όταν υπάρχει γραφειοκρατία και έλλειψη ρευστότητας.

Από τη μεριά του, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η προσάθεια που συντελείται στην Ελλάδα είναι τεράστια, επαλαμβάνοντας ότι  η εποχή της εικονικής ανάπτυξης με δανεικά δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι η ελληνική οικονομία, παρά την τεράστια κρίση, παραμένει στην Ευρωζώνη και στο ευρώ, ζητώντας από τους επιχειρηματίες να«βάλουν πλάτη».

Για να καταλήξει πως «χρειάζεται απαραίτητα να γίνει προσπάθεια προσέλκυσης κεφαλαίων. Δεν επιτρέπεται να έχουμε το 20% των πλοίων διεθνώς και ο πλούτος αυτός να είναι εκτός Ελλάδας. Κάτι πρέπει να κάνουμε».

αφήστε ένα σχόλιο


− ένα = 1