ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πιο πεδινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια, προβλέπει από σήμερα έως την Πέμπτη, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για την Τετάρτη, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Προβλέπεται επίσης, πως μέχρι το πρωί, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 800 με 900 μέτρα υψόμετρο). Είναι επίσης πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα.

Τα φαινόμενα αυτά προβλέπεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα, ενώ στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Επίσης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρες, εκτός της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών εκτός της Πελοποννήσου. Σε ορισμένες περιοχές, χιονοπτώσεις πρόσκαιρα αναμένεται να σημειωθούν και στις περιοχές της Ηπείρου από 600 με 700 μέτρα υψόμετρο, στη Δυτική Μακεδονία από 300 με 800 μέτρα υψόμετρο, και στη Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Στερεά από 700 έως 800 μέτρα υψόμετρο.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και γρήγορη βελτίωση. Τη νύχτα βροχές ξανά στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία και από τα βόρεια εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Στερεά και Εύβοια άλλα τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.

Άνεμοι: αρχικά ασθενείς, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία και από τα βόρεια θα στρέφουν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με συνεχείς βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Από το βράδυ και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7, γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × 5 =