Πρωτοφανής η παρουσία του κόσμου στην κοπή πίτας του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»

Παρουσία δημοτικών συμβούλων από πολλούς συνδυασμούς, πρώην αντιδημάρχων, προέδρων από το σύνολο των συλλόγων και σωματείων της πόλης, προέδρων τοπικών κομματικών οργανώσεων, εκπροσώπων φορέων, δημοτικών συμβούλων από όμορους Δήμους, καθώς και πολλών εκατοντάδων πολιτών, με έντονη την παρουσία των νέων ανθρώπων, η δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» και ο επικεφαλής της Βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού.

 

 

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και τον κατάμεστο περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Γλυφάδας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες Γλυφάδας» Αθηνά Λυγνού, συνοδευόμενη από τη Δάφνη Χαρίση-Μπίλια, δημοτική σύμβουλο, επίσης, του συνδυασμού, ο δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Δυνατή Γλυφάδα» Φώτης Μπενέτος, ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο πολιτευτής των Αν. Ελλήνων Χαράλαμπος Αποσκίτης και ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ Γλυφάδας Νίκος Κουτούβαλης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συγκλονιστική, από κάθε άποψη, παρουσία τους, στάθηκε στη σημασία που έχει για εκείνον, όταν αυτή συμπίπτει, μάλιστα, σε μία χρονική συγκυρία που οι πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τα κοινά: «Με γεμίζει ευθύνη και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια, ώστε η Γλυφάδα να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και αναπτυξιακή πνοή» , τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κος Βαρβιτσιώτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της διοίκησης του Δήμου για την πλήρη απραξία της, επισημαίνοντας ότι τα μόνα έργα που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα, αποτελούν εξολοκλήρου προσφορές από φιλάνθρωπους ευεργέτες της πόλης και συγκεκριμένα της οικογένειας Μαρτίνου. Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Δήμος Γλυφάδας αποκλείστηκε από όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που αφορούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη χρηματοδότηση σημαντικών υποδομών για την πόλη, την ίδια ώρα που οι γειτονικοί Δήμοι έχουν ήδη επιτύχει την υπαγωγή τους σε αυτά.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την παντελή έλλειψη διαφάνειας και συνετής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, από πλευράς της σημερινής δημοτικής αρχής. «Μετά από δημόσιες καταγγελίες δικές μου, αλλά και τις υπόλοιπης αντιπολίτευσης, πληροφορούμαι ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί έλεγχο στο Δήμο Γλυφάδας και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου δείχνουν ότι εντοπίζονται πολλά κενά στη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στάθηκε, μάλιστα, στο γεγονός ότι η μείζονα αντιπολίτευση καλείται στο δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει, πολλές φορές, τη φωνή της λογικής, απέναντι στα φαινόμενα αυτά ,σε ένα κλίμα φίμωσης, μείωσης της αντίθετης άποψης, αλλά και αλαζονείας της διοίκησης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κος Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι η παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» ήρθε για να μείνει: «Ήρθαμε εδώ για να ενώσουμε, ήρθαμε εδώ για να προσφέρουμε. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αντλώντας δύναμη από την εμπιστοσύνη σας», ξεκαθάρισε. Ευχαριστώντας, ιδιαιτέρως, τον τοπικό τύπο για τη συνδρομή του σε αυτήν την προσπάθεια, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η πόλη της Γλυφάδας πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα κόσμημα και πρότυπο Δήμου, που μπορεί να μας δείξει πρώτη ποια θα πρέπει να είναι η εικόνα της Ελλάδας μετά την κρίση.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής της εκδήλωσης και πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης κάλεσε τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης να δώσουν με τη σειρά τους ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ανάμεσα σε πολλούς πολίτες, χαιρετισμό απηύθυναν οι δημοτικοί σύμβουλοι και το σύνολο των στελεχών της παράταξης, ο πρόεδρος της Β’1 ΝΟΔΕ Δημήτρης Χατζηελένης, εκ μέρους της Β’2 ΝΟΔΕ o Συμεών Παπαδόπουλος, εκ μέρους των κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ ο πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο ΝΔ Τερψιθέας Παναγιώτης Σκαλτσάς, ο πρόεδρος της Β2 ΝΟΔΕ ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Κουτσογιάννης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας Άννυ Καυκά, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ευρυάλης Γιάννης Καρδασόπουλος, η πρόεδρος του συνδέσμου οικιστών Τερψιθέας Ζωή Χρυσάφη και η πρόεδρος του Α. Ο. Τερψιθέας Νίκη Χατζηαναστασίου.

Από τους πολιτιστικούς συλλόγους ευχήθηκαν η πρόεδρος του συλλόγου Λακώνων Γλυφάδας Φρειδερίκη Μαυροπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας Κυριάκος Τιλγκερίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων Γλυφάδας Νίκος Τσιντής, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Γρηγόρης Ζιάκας, συνοδευόμενος από το γραμματέα Τάσο Κατωπόδη, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Προφήτης Ηλίας» Ηλίας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης γυναικών Γλυφάδας Μαίρη Δαμηλάκου και η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης γυναικών Ελληνικού Άννα Σαββίδου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι πρώην αντιδήμαρχοι Γλυφάδας Νίκος Νικολάου, Πέτρος Γεωργόπουλος και Σωτήρης Βοργιάς, δημοτικοί σύμβουλοι από όμορους Δήμους, καθώς και αντιπροσωπεία από τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες της πόλης.

 

foto-1-400-298x218 DSC01426 DSC01418 563073_10200373712083383_1592329143_n 19785_10200373721563620_1892700673_n 11373_10200373718403541_619677208_n

αφήστε ένα σχόλιο


× εννέα = 45