ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ!!

Η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών δεν είναι απλή και δεν θα πάψει να μας απασχολεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τούρκοι διέφυγαν παντού στην Ευρώπη, αλλά η γειτονική χώρα μόνο στην Ελλάδα επιμένει τόσο για την έκδοσή τους. Και θα συνεχίσει να το κάνει…

Το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. “Εχθρός” δεν είναι η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση. Αντίπαλος είναι η Τουρκία που θα επιδιώξει να κάνει επίδειξη δύναμης μ΄ αυτό το θέμα. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα. Ακόμη και για τα σενάρια που μπορεί να μας φαίνονται συνωμοσιολογικά. Για να μην υποστούμε ταπείνωση ανάλογη μ΄ εκείνη της παράδοσης Οτζαλάν.
Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα αποφασίσει τελικά η Δικαιοσύνη,αν και η τελευταία εξέλιξη με την παροχή ασυλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς δίνει ένα στίγμα. Αν τελικά η απόφαση παραμείνει η ίδια για έναν ή και περισσότερους Τούρκους στρατιωτικούς είναι βέβαιο ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας, η οποία μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους.
Θυμηθήκαμε τον εξευτελισμό της υπόθεσης Οτζαλάν, γιατί είναι γνωστό πως το καθεστώς Ερντογάν έχει προχωρήσει σε δεκάδες απαγωγές ανθρώπων που θεωρεί ότι είναι φιλογκιουλενιστές! Δεν πρόκειται για σενάρια συνωμοσίας,αλλά για συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες πολλές από τις οποίες συνοδεύονται και από βίντεο που δείχνουν τη στιγμή της απαγωγής των “στόχων”!
Συνεπώς μην νομίσουμε πως με την απόφαση της Δικαιοσύνης τελειώσαμε. Μάλλον μετά απ΄ αυτή θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι θα ΄χουμε να αντιμετωπίσουμε από την Τουρκία. Θα είμαστε υποχρεωμένοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων,όχι μόνο γιατί αυτό είναι αυτονόητο για μια ευρωπαϊκή χώρα,όπως η Ελλάδα. Θα πρέπει να προστατευθούμε και από το ενδεχόμενο μιας νέας υποθέσης Οτζαλάν, που μπορεί να μην έχει τα στοιχεία της απ΄ ευθείας παράδοσης αλλά σίγουρα δεν θα ΄ναι ευχάριστη για τη χώρα.
Όπως και να ΄χει η υπόθεση των οκτώ είναι περίπλοκη και επικίνδυνη. Γι΄ αυτό και απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή.

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = οκτώ