Προκοπίου: Η επένδυσή μου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποτελεί μια ανταπόδοση στον Πειραιά

Είναι αδιανόητο η ναυτιλία της χώρας μας να μην έχει υποστηρικτικό ναυπηγικό τομέα. Η επένδυση μου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι μία ανταπόδοση στον Πειραιά» ανέφερε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου 

κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπής της πίτας του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Πειραιά και της τιμητικής του βράβευσης, χθες το βράδυ

Όσον αφορά το θέμα των συνεργείων πλοίων που μπορούν ν’ αναπτυχθούν, ο κ. Προκοπίου τόνισε ότι «στόχος είναι η προσέλκυση στον Πειραιά ξένων ναυτιλιακών επιχειρήσεων μέσα από μία πολιτική που να “φωτίζει” τις δυνατότητες κερδοφορίας και να διατηρεί τις εταιρείες της ναυτιλίας των Ελλήνων στον Πειραιά». Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα ότι «στις επενδύσεις ένα και ένα δεν κάνουν δύο, αλλά τρία».

Ο εφοπλιστής τιμήθηκε από το ΕΒΕ Πειραιά για την προσφορά του στη ναυτιλία, παρουσία υπουργών, επιχειρηματιών και παραγόντων της οικονομικής ζωής του Πειραιά και της ναυτιλίας.

Μάλιστα ο κ. Προκοπίου σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στη φιλία του με τον Θανάση Μαρτίνο, που τον έπεισε να ασχοληθεί με τη ναυτιλία, στην αγάπη του για την ιστιοπλοΐα και στην πίστη του όσον αφορά το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Θυμίζουμε ότι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον ειδικό διαχειριστή στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας για τον κ. Προκοπίου σημείωσε πως «είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τον χώρο της ναυτιλίας. Είναι ένας άνθρωπος που ανοίγει δρόμους, ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τα LNG carriers, και ο οποίος σήμερα εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της Γερμανίας. Έσωσε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και έσωσε εκατοντάδες θέσεις εργασίας τόσο στα ναυπηγεία όσο και σε δορυφορικές επιχειρήσεις».

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε + = 12