ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ!!!

Ο Κ. Καραμανλής επιμένει στην απόλυτη… αφωνία από τότε που παρέδωσε την εξουσία

Σταθερή προσήλωση στη γραμμή του (πολιτικού και εκδρομικού) αναχωρητισμού που χάραξε μετά την παράδοση της πρωθυπουργίας του επιδεικνύει ο Κώστας Καραμανλής.

Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν παρέδωσε στο διάδοχό του Γ. Παπανδρέου τα ηνία της χώρας και την απασφαλισμένη βόμβα της οικονομικής κρίσης, παραμένει βυθισμένος στη σιωπή του, την οποία δεν σπάει ακόμα και όταν άλλοι μιλούν για λογαριασμό του, χωρίς, πάντως αυτό να του στερεί τη διάθεση να απολαμβάνει μικρές ή μεγαλύτερες οικογενειακές αποδράσεις ανά την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», παρότι διατηρεί την έδρα του στη Βουλή, ο μακροβιότερος, όπως θυμίζουν οι φίλοι του, αρχηγός της ΝΔ επιμένει στην απόλυτη πολιτική αφωνία που επέλεξε. Περιορίζεται να ασκεί τυπικά τα βουλευτικά του καθήκοντα, αφού έχει συμμετάσχει σε όλες τις ψηφοφορίες, χωρίς να διαφοροποιηθεί ούτε μία φορά από την επίσημη θέση του κόμματός του, αλλά αποφεύγει να μιλήσει ο ίδιος για τα κυβερνητικά του πεπραγμένα, ακόμη και όταν προκαλείται από την κριτική που του ασκείται για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε τη χώρα ή τις επιλογές του σε πρόσωπα που τον πλαισίωσαν τα πεντέμισι χρόνια της πρωθυπουργικής του θητείας.

Η πρόσφατη επίκληση του ονόματός του από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελο Φιλιππίδη, πρόεδρο του τραπεζικού ιδρύματος επί των ημερών της κυβέρνησής του, θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αφορμή για να μιλήσει, καθώς Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης ότι το αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα είναι μέρος πλεκτάνης που έχει στηθεί εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού, του οποίου, όπως είπε, υπήρξε συνεργάτης.

Τότε, ο Καραμανλής περιορίστηκε να εκδηλώσει τη δυσφορία του μέσω συνεργατών του, οι οποίοι ανέλαβαν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, μπορεί τα πολιτικά του πλάνα να αποτελούν γρίφο, οι εκδρομές του όμως τροφοδοτούν συχνά πυκνά τη μιντιακή πραγματικότητα.

Συνεχίζει ακάθεκτος την περιήγησή του στα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας, στα παραδοσιακά χωριά και τα χιονοδρομικά κέντρα και γενικά σε όποιο μέρος συνδυάζει όμορφα τοπία και καλό φαγητό. Αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι όποιος διαθέτει πολύ ελεύθερο χρόνο και γερή τσέπη μπορεί πολύ εύκολα να «ζήσει το μύθο του στην Ελλάδα».

Η τελευταία του εξόρμηση έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα, σε υψόμετρο 1.450 μέτρων, σε ένα από τα ορεινά χωριά της Ελλάδας, τη Σαμαρίνα.

Η επίσκεψη της οικογένειας Καραμανλή στο παραδοσιακό χωριό είχε έναν συγκεκριμένο σκοπό: Την ξεκούραση. Δύο νύχτες και τρεις ημέρες μακριά από… τα άγχη της πολιτικής.

πηγή:newsbeast

 

αφήστε ένα σχόλιο


5 × τρία =