ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΙΝΣ

Ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον δεν είναι πια εδώ. Βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη, στην έπαυλη του, στη Μινεσότα. Την είδηση που έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου μετέδωσε το Associated Press επιβεβαίωσε τόσο ο μάνατζερ του όσο και οι συγγενείς του.

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ και πρωτοπόρος της ποπ, ο μικρόσωμος αλλά αστραφτερός Πρίγκιπας, ο δημιουργός του κλασικού πλέον Purple Rain (που του χάρισε Όσκαρ και Γκράμι) και του Sign O’ The Times, με τα 39 στούντιο άλμπουμ -τέσσερα τους τελευταίους 18 μήνες- και τα περισσότερα από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων διεθνώς, έφυγε από τη ζωή αιφνίδια, σε ηλικία 57 ετών.

 

Στις 15 Απριλίου, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης. Ακριβώς την επομένη, θέλησε να καθησυχάσει τους φανς του και εμφανίστηκε σε ένα πάρτι.

 

 Μπορεί να μην τραγούδησε, αλλά μίλησε στον κόσμο: «Περιμένετε μερικές μέρες πριν αρχίσετε τις προσευχές», δήλωσε, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Εξαιτίας της αδιαθεσίας του ακύρωσε μάλιστα και δύο προγραμματισμένες εμφανίσεις.

Τραγουδιστής, συνθέτης, ενορχηστρωτής, ταλαντούχος κιθαρίστας -οι ειδικοί παρομοίαζαν το παίξιμο του με του Τζίμι Χέντριξ- ο εκκεντρικός Πρινς, που στο ξεκίνημα του άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones, ήταν ο μόνος που κατάφερε να «κονταροχτυπηθεί» επί ίσοις όροις με τον Μάικλ Τζάκσον την εποχή της μεγάλης δόξας του.

 

 Αλλά και από τους λίγους (για τις δεκαετίες ’80 και ’90) σούπερ σταρ που έγραφε στίχους για την πολιτική, τη βία, τα ναρκωτικά, τη φτώχεια.

To 1978 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «For You», στο οποίο έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν. Εννοείται ότι είχε γράψει όλα τα τραγούδια.

 

 Εκτός από τα δικά του τραγούδια, επιτυχία έκαναν και καλλιτέχνες για τους οποίους είχε γράψει κομμάτια. Ανάμεσα στις συνεργασίες του και το «Love Song» που μοιράστηκε ερμηνευτικά με τη Μαντόνα.

Έγραψε το Batdance, τραγούδι για την ταινία «Batman», που ανέβηκε αμέσως στην κορυφή των charts.

Το 2013 άλλαξε το όνομα του με ένα σύμβολο, γνωστό ωςLove Symbol, αναφορά σε ένα συνδυασμό των δύο φύλων.

Δεν σταμάτησε να δίνει μάχες με τις μεγάλες δισκογραφικές για την πίεση που ασκούν στους καλλιτέχνες. Σε μία από τις εμφανίσεις του μάλιστα, φόρεσε μια μπλούζα με τη λέξη «Slave», δηλώνοντας έτσι το πώς ένιωθε στη Warner.

Δεν σταμάτησε να δίνει μάχες με τις μεγάλες δισκογραφικές για την πίεση που ασκούν στους καλλιτέχνες. Σε μία από τις εμφανίσεις του μάλιστα, φόρεσε μια μπλούζα με τη λέξη «Slave», δηλώνοντας έτσι το πώς ένιωθε στη Warner.

 Η γενέτειρα πόλη του, Μινεάπολη, όπου και είχε το περίφημο στούντιο του στα μωβ, το Paisley Park, υπήρξε πάντα σημείο αναφοράς και έδρα του.

Η μουσική του ήταν ένα ευφυές μείγμα ροκ, R&B, σόουλ, φανκ, ποπ, ντίσκο, τζαζ.

Είχε κερδίσει επτά Βραβεία Γκράμι, ενώ οι συναυλίες του -χαρισματικού περφόρμερ- ήταν πάντα sold out.

Είχε κάνει δύο γάμους, το 1996 και το 2001, ενώ ο γιος που απέκτησε από τον πρώτο του γάμο, γεννήθηκε με μία σπάνια νόσο και πέθανε μόλις μία εβδομάδα μετά.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

αφήστε ένα σχόλιο


5 − τέσσερα =