Παραλήρημα στην Τουρκία για το ταξίδι Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα – Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ (Photos)

Αμόκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα. Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε χθες την Κω, την Ψέριμο και την Αστυπάλαια.

Το ταξίδι του Μητσοτάκη προκάλεσε την οργή τουρκικών Μέσων Ενημέρωση, ενώ οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες για την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Instagram από την Ψέριμο.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι βασικό θέμα σε όλο τον τουρκικό Τύπο, ο οποίος κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάνει για «σόου», μετά την ενθάρρυνση που πήρε από τους Ευρωπαίους.

Ακόμα, ο τουρκικός Τύπος καλεί τους Τούρκους πολίτες να μην επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις σε βάρος της Ελλάδας.

«Οι Ευρωπαίοι δώσανε γκάζια στον Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει σόου», γράφει η Hurriyet, προσθέτοντας ότι «μόλις επέστρεψε στη χώρα του, επισκέφθηκε τα νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας».

Παραλήρημα στην Τουρκία με το ταξίδι Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα

«Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα», γράφει η Αksam.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Τούρκων και για την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ψέριμο με την ελληνική σημαία. Σύμφωνα με τουρκικούς ισχυρισμούς, «η Ψέριμος είναι τουρκική, όπως και τα Ίμια».

«Είναι ανάμεσα στα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας», αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, ενώ κάνει λόγο για «προβοκάτσια Μητσοτάκη».

Παραλήρημα στην Τουρκία με το ταξίδι Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα

Η παρουσιάστρια του Ηaber Global, Σενέμ Τολουάι, ανέφερε: «Μόλις δημοσιεύτηκε αυτή η φωτογραφία, καθώς είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του Μητσοτάκη σε Κω και Ψέριμο. Δημοσίευσε πριν απο λίγο αυτήν την φωτογραφία. Έγραψε ο ίδιος ‘εκεί που το γαλάζιο της θάλασσας συναντά το γαλάζιο της σημαίας’. Είναι η επίσκεψή του στα νησιά, σε απόσταση 8 μιλίων απο την Αλικαρνασσό. Η Ψέριμος, όπως και τα Ίμια σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι υπό την τουρκική κυριαρχία, έτσι δεν είναι;».

Ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία Τζιχάτ Γιαϊτζί, είπε: «Είναι ένα από τα 152 νησιά, όπως και τις νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα μέσω των συνθηκών», ενώ στη συνέχεια ο ίδιος είπε: «Aυτό το νησιά είναι στο καθεστώς ‘Egeaydak’ (νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας του Αιγαίου). Υπάρχουν άλλα 152 τέτοια νησιά σε αυτό το καθεστώς».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο instagram:

 

 

lykavitos.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ × = 48