Παραδόθηκε στις φλόγες πλοίο στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας – Εγκατέλειψαν με σωστικές λέμβους οι 288 επιβαίνοντες

Ξέσπασε στο τρίτο κατάστρωμα

Ολοσχερώς καίγεται το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi,

στο οποίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την ώρα που έπλεε στα ανοιχτά της Ερεικούσας

Αμέσως σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η εγκατάλειψη του πλοίου από τους 237 επιβάτες και τα 51 άτομα του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον πέντε σωστικά του λιμενικού και πολλά παραπλέοντα σκάφη. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Η φωτιά στο Euroferry Olympia, σύμφωνα με το prototothema.gr, ξεκίνησε από το γκαράζ, πιθανόν από φορτηγό-ψυγείο.

Επιβάτης μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια λέγοντας «γίνεται χαμός, 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ».

Τρία ελικόπτερα βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Euroferry Olympia, ενώ το σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας. Επίσης στο σημείο βρίσκονται τα πλοία Ελυρος και Ευδοκία, καθώς και ένα φέρι μποτ.  Στην επιχείρηση πηγαίνει ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού. Εν πλω για την περιοχή είναι και η φρεγάτα Υδρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κάτσαφάδο, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί  στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους, ενώ το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες, δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα στο ραδιόφωνο του Σκάι και επιβεβαίωσε ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − 5 =