Δείτε LIVE το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ανακοινώνει τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό μετά από τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Ο πρωθυπουργός έχει πει πολλές φορές ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα επιδημιολογικά από την Ευρώπη, ωστόσο, η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες και τον Σωτήρη Τσιόδρα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στη χώρα μας ενώ κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων».

Δείτε LIVE την ανακοίνωση των νέων μέτρων

Θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό σημαίνει ενδεχομένως και διπλασιασμό των προστίμων, π.χ. από τα 150 στα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας. Ταυτόχρονα σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία προκειμένου να παρεμβαίνει σε πλατείες που παρατηρείται συνωστισμός και γίνονται μεταμεσονύκτια πάρτι.

Παράλληλα, ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά αυτή τη στιγμή απέχει ακόμα από την εφαρμογή του, είναι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή μόνο εκεί όπου ο χάρτης έχει κοκκινίσει, αλλά δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Τέλος, σε ερώτηση από το newsbeast.gr για απουσία ενημερωτικής καμπάνιας για την τήρηση των μέτρων και τη σοβαρότητα της κατάστασης, λόγω «εκτόξευσης» των κρουσμάτων, ο κος Πέτσας απάντησε ότι « θα τρέξει καμπάνια μέσα στον Νοέμβριο με κοινωνικά μηνύματα προς τους πολίτες, καθώς – όπως είπε- η ενημέρωση σώζει ζωές!».

αφήστε ένα σχόλιο


4 + = έξι