Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ, ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ

Την προσφιλή πλέον ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» φαίνεται να ασπάζεται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, καθώς το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτονται διάφορες πτυχές της επαγγελματικής και πολιτικής δραστηριότητάς του που τον εμφανίζουν να κινείται στα όρια της νομιμότητας –γεγονός που προκαλεί πολλά σχόλια και συζητήσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του όσο και εντός της Βουλής, μεταξύ των συναδέλφων του από άλλες παρατάξεις.

Τελευταίο επεισόδιο αποτελεί η απόσπαση της συντρόφου του από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο πολιτικό του γραφείο, χωρίς όμως αυτή να εκτελεί ουσιαστικά τα καθήκοντά της ως αστυνομικού, όπως αναφέρουν πηγές από το Κοινοβούλιο. Πρόκειται για την κυρία Μαρία Λύκου, η οποία εδώ και περίπου δύο χρόνια αποτελεί το άλλο μισό του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος, επιθυμώντας να έχει συνεχώς στο πλάι του την αγαπημένη του, ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία αμέσως μετά την εκλογή του τον Σεπτέμβριο του 2012 να τη μεταθέσουν από την υπηρεσία στην οποία εργαζόταν, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, στο πολιτικό του γραφείο. Ωστόσο, επειδή δεν προβλεπόταν η απευθείας απόσπαση της αρχιφυλάκου κ. Λύκου, ακολουθήθηκε μία σύνθετη διαδικασία, ώστε η γοητευτική Μαρία να καταλήξει κοντά στον Παύλο Χαϊκάλη.

ΑΠΟΣΠΑΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετατέθηκε στα λεγόμενα «επίσημα» της ΕΛ.ΑΣ., όπου ένστολοι διατίθενται για φρούρηση σε μέλη του πολιτικού και του επιχειρηματικού προσωπικού της χώρας, και από εκεί πέρασε στην προσωπική ασφάλεια του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε πολλά σχόλια στους ΑΝ.ΕΛ., καθώς, όπως ακούστηκε, «μπορεί το αίτημα και η όλη διαδικασία να είναι νόμιμα, ωστόσο με την κίνηση αυτή o βουλευτής εξέπεμψε λανθασμένο μήνυμα στους πολίτες, ότι οι πολιτικοί μπορούν να εξασφαλίζουν με ευκολία για τους δικούς τους ανθρώπους ασφαλές και χαλαρό επαγγελματικό περιβάλλον».

Σημειώνεται πως η κ. Λύκου είναι η μοναδική αποσπασμένη αστυνομικός στο πολιτικό γραφείο του κ. Χαϊκάλη, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως με άλλους βουλευτές. Πάντως, η ίδια, όπως αναφέρουν πηγές από το Κοινοβούλιο, σπάνια συνοδεύει τον σύντροφό της στη Βουλή ή σε κομματικές εκδηλώσεις των ΑΝ.ΕΛ., όπως όφειλε ως μέλος της προσωπικής του ασφάλειας. «Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνά στο γραφείο του κ. Χαϊκάλη στην οδό Πανεπιστημίου, όπου βοηθάει τον σύντροφό της στα κοινοβουλευτικά του θέματα», αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. «Αυτό όμως μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει και ως κίνηση “λούφας και παραλλαγής”, καθώς δεν ασχολείται με την ασφάλεια του βουλευτή, αλλά με άλλα θέματα», καταλήγει το ίδιο πρόσωπο. Η κ. Λύκου, πάντως, φροντίζει να μην προκαλεί με τη συμπεριφορά της. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν λαμβάνει το έξτρα επίδομα που παίρνουν οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία σε πολιτικά πρόσωπα.

ΓΑΜΟΣ

Στο πρόσωπό της, πάντως, ο κ. Χαϊκάλης δείχνει να έχει βρει το άλλο του μισό. Οι δυο τους συζούν εδώ και καιρό και θεωρούνται από τα πλέον ευτυχισμένα ζευγάρια της εγχώριας showbiz, κάτι που φαίνεται από τις συχνές εξόδους τους, οι οποίες ξεκίνησαν ουσιαστικά το περασμένο καλοκαίρι στην Επίδαυρο, όπου βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Τραχίνιες» του Εθνικού Θεάτρου. «Ναι, είμαι ερωτευμένος. Δεν ξέρω ακόμα για γάμο, θα δούμε. Ας μη βιαζόμαστε. Κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα γίνει. Ο,τι θελήσει ο Θεός», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο δημοφιλής ηθοποιός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας, κάτι το οποίο, όπως έχει πει, δεν θεωρεί ταμπού.

Η φοροδιαφυγή και η διαφήμιση

Στο στόχαστρο έντονης κριτικής βρέθηκε το τελευταίο διάστημα ο Παύλος Χαϊκάλης με αφορμή την απόκρυψη ποσού της τάξεως των 55.000 ευρώ. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέδωσε τη φοροδιαφυγή, την οποία παραδέχθηκε ευθέως, σε αβλεψία λόγω της ίδιας της φύσης της δουλειάς του, αλλά και των προσωπικών θεμάτων που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο. «Η ιστορία έχει πάρει διαστάσεις για ένα γεγονός ότι δεν έχω κόψει (αποδείξεις) εγώ. Από την άλλη, δεν μου έκοβε και ο πελάτης ο αντίστοιχος, ο εργοδότης, η διαφημιστική εταιρεία, για ένα διαφημιστικό το οποίο είχα κάνει το 2007. Δηλαδή, ήταν ένα έργο που δεν είχε ολοκληρωθεί. Ενώ είχαμε κάνει μία δουλειά και είχα πάρει κάποια χρήματα και ζήτησα να κόψουμε το παραστατικό, μου είπαν “επειδή αυτό το διαφημιστικό παίχτηκε στην επαρχία, μέχρι να ολοκληρωθεί και να δούμε αν θα τεθεί στην Αθήνα, άσε να δούμε, να κόψουμε ένα μαζί”. Απλώς, ήταν μία δουλειά στην οποία είχαν δοθεί δύο επιταγές, με διαφορετική ημερομηνία», είπε ο κ. Χαϊκάλης. Ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα στις διαστάσεις που πήρε το θέμα, καθώς όπως είπε «όλοι το έχουμε κάνει να έχουμε ξεχάσει κάτι εκ παραδρομής».

Παράλληλα, κριτική έχει δεχθεί και για τη συμμετοχή του σε σίριαλ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, όπου διαφημίζει προϊόντα γνωστής εταιρείας αλλαντικών. «Είναι στα πλαίσια της πρακτικής “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”», σχολίαζε βουλευτής μεγάλου κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, εκφράζοντας την απορία του πώς ένας εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου προχωρά σε διαφήμιση ιδιωτικής εταιρείας.

πηγή: parapolitika.gr

αφήστε ένα σχόλιο


9 − τέσσερα =