ΟΝΝΕΔ: ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ «ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ»

Ξαφνική ψηφοφορία με απόφαση του Γ. Παπανικολάου για τη Γραμματεία της ΔΑΠ Αθήνας, με την κάλπη να αλλάζει μέρος και καταγγελίες για παραβιάσεις δημοκρατικών διαδικασιών

assets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στιγμιότυπο έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που κατέγραψε φακός ΟΝΝΕΔίτη. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, μέσα γίνονταν εκλογές για τη Γραμματεία της ΔΑΠ Αθήνας. Στελέχη της ΟΝΝΕΔ κάνουν λόγο για «πρωτοφανή μεθόδευση» και εκλογές με «συνδρομή μπράβων»

Στη δεκαετία του ’80 και στην εποχή των «Ρέιντζερς» και των «Κενταύρων» γυρίζει την ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρός της κ. Γ. Παπανικολάου, με την ανεξήγητη (;) εμμονή του να διατηρεί από τις 7 Ιουνίου και τη θέση του επικεφαλής της νεολαίας της ΝΔ και τη θέση του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Νεολαίας της ΝΔ, εξαιτίας ακριβώς αυτής της εμμονής, είναι τις τελευταίες ημέρες εκρηκτική και δεν αποκλείεται οι διαστάσεις της εσωκομματικής σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες τις επόμενες ημέρες, καθώς τόσο τα στελέχη της Ρηγίλλης όσο και τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθούν να παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα τεκταινόμενα.

Απόλυτα ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην ΟΝΝΕΔ, την οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει επικαλεστεί για τους αγώνες της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Φουσκωτοί» που έπαιζαν τον ρόλο της περιφρούρησης, άνδρες «οπλισμένοι» με καδρόνια, μια κάλπη που άλλαζε κάθε τόσο μέρος και αναρίθμητες καταγγελίες για παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικών διαδικασιών συνθέτουν το σκηνικό της έντασης που πιστοποιεί το γεγονός ότι η ΟΝΝΕΔ βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της.

Ολα ξεκίνησαν από την αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Γ. Παπανικολάου να προχωρήσει -εν κρυπτώ ουσιαστικά- στη διενέργεια εκλογών για τη Γραμματεία της ΔΑΠ Αθήνας, οργάνωση που του χρειάζεται προκειμένου να διατηρήσει στην παρούσα φάση τον έλεγχο της Νεολαίας και να μπορέσει -όταν έρθει η στιγμή- να καθορίσει και τους όρους διαδοχής του, προωθώντας σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώην γραμματέα της ΔΑΠ ΑΕΙ, κ. Δημ. Βολουδάκη.

Για τις «εκλογές» του Σαββάτου ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ενημερώθηκαν επισήμως. Οταν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν πρόσκεινται στον πρόεδρο, έμαθαν από άλλες πηγές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκλογική διαδικασία, έσπευσαν στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Εκεί, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, ήρθαν αντιμέτωποι με «φουσκωτούς» που βρίσκονταν στην πόρτα.

Οταν κατάφεραν να μπουν μέσα, επικράτησε πανδαιμόνιο. Οταν οι… οργανωτές των εκλογών αντελήφθησαν ότι δεν μπορούσε πλέον να συνεχιστεί εκεί η διαδικασία, πήραν την κάλπη και τη μετέφεραν σε αίθουσα της Γεωπονικής Σχολής, όπου ξεκλείδωσαν τις πόρτες προκειμένου να μπουν μέσα.

Η διαδικασία, που κάθε άλλο παρά σχέση με εκλογές έχει, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Το αποτέλεσμα ωστόσο, όπως είναι φυσικό μετά τα όσα είχαν προηγηθεί, αμφισβητείται ευθέως από τις οργανώσεις της ΔΑΠ στην πλειονότητα των σχολών (Πάντειο, Οικονομικό Νομικής, Φυσικομαθηματικό κ.ά.).

Διαρροές

Ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου, παρά τις καταγγελίες που έγιναν από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Κ. Κατσαφάδο, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση. Περιορίζεται στο να «διαρρέει» ότι η παραμονή του στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ αποτελεί επιθυμία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή.

Είναι σαφές, μετά και τα όσα έγιναν το Σάββατο, ότι η κατάσταση στη Νεολαία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι ευθύνες -κυρίως της Ρηγίλλης- είναι μεγάλες, καθώς ουδείς αντιδρά παρά τις εκκλήσεις σημαντικού αριθμού μελών της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Επίσης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τη λύση καλείται να δώσει πλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γ. Καμπάνης, υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου

Θέλουν να επιβάλουν το αποτέλεσμα

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση η πρωτοφανής μεθόδευση για την επιβολή της άποψης μίας μειοψηφίας στην πλειοψηφία. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για όποιον θέλει να τα δει. Σχολές που συνολικά στις φοιτητικές εκλογές έλαβαν πάνω από το 60% των ψήφων που έλαβε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Αθήνα, αποφασίστηκε από τον γραμματέα της παράταξης και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ να μην εκπροσωπούνται στα ανώτατα όργανα. Οι πρακτικές μάλιστα που χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τον σκοπό τους κάθε άλλο παρά δημοκρατικές είναι. Συγκεκριμένα, με τη συνδρομή μπράβων προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν εκλογές για την ανάδειξη γραμματείας Αθήνας σε κεντρικό ξενοδοχείο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και όχι στα γραφεία της παράταξης, με σκοπό να επιβάλουν το αποτέλεσμα που τους βολεύει. Με άλλα λόγια προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επιβάλουν την άποψή τους αψηφώντας τους χιλιάδες ΔΑΠίτες που αγωνίζονται καθημερινά για τις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης παράταξης. Με τέτοιους τρόπους το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διασπούν και να συρρικνώνουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Π. Φράγκος, μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ

Θλίψη, οργή, απογοήτευση

«Η ξεκάθαρη παραβίαση κάθε έννοιας πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει. Θλίψη γιατί στιγματίζει την πιο μεγάλη και ιστορική παράταξη της χώρας. Οργή γιατί απογοητεύει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΔΑΠ, που παρότι κέρδισαν μια μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές, βλέπουν να αποκλείονται από τα ανώτερα όργανα οι σχολές τους. Κανένας ΔΑΠίτης που σέβεται τον εαυτό του και έχει τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια δεν μπορεί να αποδεχθεί εκλογές για τη γραμματεία πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αθήνας σε αίθουσες ξενοδοχείων με μπράβους και αλυσίδες».

Η. Γρηγορίου, μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ

Πρακτικές που διχάζουν

«Σε μια εποχή, όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές, όπου οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική και σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για τη φιλελεύθερη παράταξη αυτό που προέχει είναι η συσπείρωση και η ενότητα. Πρακτικές που διχάζουν και διασπούν την ψυχική ενότητα των φοιτητών της ΔΑΠ δεν προσφέρουν σε κανέναν τίποτα. Υπάρχει ανάγκη για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα προάγουν τη σύνθεση και τη συνεννόηση και θα εκτονώσουν τη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση. Διαφορετικά οι εξελίξεις μόνο δυσοίωνες μπορεί να είναι για όσους αγαπάμε και στηρίζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

Πηγη: ethnos.gr

αφήστε ένα σχόλιο


7 × οκτώ =