Οι δήμαρχοι στη μάχη για τους εμβολιασμούς- Επιστολή – κάλεσμα από τον Στέλιο Πέτσα

Μια μέρα μετά την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, για την πορεία των εμβολιασμών και την πανδημία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε επιστολή προς τους δημάρχους της χώρας, στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας και του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου επισήμανε την ανάγκη να γίνει ακόμη πιο συστηματική και εντατική προσπάθεια όσον αφορά την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ακόμη και σε επίπεδο γειτονιάς, ώστε να ενημερωθούν έγκυρα και να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού κατά του covid, τονίστηκε από πλευράς ΚΕΔΕ ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός δράσεων και στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των Δήμων προκειμένου να προχωρήσει με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς ο εμβολιασμός σε περιοχές που σήμερα είναι πίσω. Ενώ έμφαση πρέπει να δοθεί στον εμβολιασμό, μέσω των κινητών μονάδων που πλέον ενεργοποιούνται, των ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, όσο και ευπαθών ομάδων αλλά και πληθυσμών όπως οι Ρομά.

αφήστε ένα σχόλιο


δυο × 4 =