Ντροπή – αίσχος: Εγκωμιάζει τον Τσίπρα η Hurriyet – Έδωσε μάθημα στον Μητσοτάκη αρνούμενος την ελληνογαλλική συμφωνία

Ο τίτλος του εντυπωσιοθηρικού δημοσιεύματος είναι… «πυρηνική απειλή της Αθήνας στην Τουρκία»

Συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στην Τουρκία η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι οποίες εντάθηκαν μετά τη συζήτηση στη Βουλή και την κύρωσή της

Σε ένα εντυπωσιοθηρικό δημοσίευμά της με τίτλο «Πυρηνική απειλή της Αθήνας στην Τουρκία» η Hurrriyet αναφέρεται στην αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, ότι αν επιτεθεί στην Ελλάδα η Τουρκία, η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό μας.

Τηρώντας την αρχή «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» η τουρκική εφημερίδα εξαίρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το «μάθημα που έδωσε στην κυβέρνηση», επικαλούμενη τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος προέτρεψε την κυβέρνηση να «εγκαταλείψει τον αγώνα εξοπλισμού με την Τουρκία».

Μητσοτάκης: Δίπλα μας η μόνη πυρηνική δύναμη της Ευρώπης

«Πρόκειται για μία συμφωνία που αναβαθμίζει συνολικά τη συνεργασία των δύο χωρών μας στους τομείς της άμυνας της ασφαλείας και της εξωτερικής πολιτικής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως όλοι οι πολίτες πιστεύει πως έχουν αντιληφθεί την τεράστια σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία. «Σε περίπτωση επίθεση θα έχουμε τον ισχυρότερο στρατό της ηπείρου μας. Τη μόνη πυρηνική δύναμη και την μόνη χώρα της Ένωσης που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε.

Η τιμή των φρεγατών έφτασε πολύ χαμηλότερα της αρχικής προσφοράς. «Διαπραγματευτήκαμε σκληρά» είπε και συνέχισε λέγοντας πως και ο χρόνος παράδοσης είναι πολύ σημαντικός καθώς η συμφωνία με την Ελλάδα προηγήθηκε τελικώς παραγγελιών του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Δεν υπάρχει άμυνα χωρίς ισχυρή οικονομία να την χρηματοδοτεί» συνέχισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει «ούτε όμως και οικονομία χωρίς ισχυρή άμυνα και εξωτερική πολιτική να την στηρίζει».

αφήστε ένα σχόλιο


− έξι = 2