ΝΤΡΑΓΚΙ: ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποδέχεται και πάλι τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος εξέφρασε ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ντράγκι εξήγησε ότι η ΕΚΤ θα επαναφέρει την εξαίρεση που ίσχυε μέχρι πρότινος σε σχέση με την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο ευθύς μόλις η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει ότι θα εκπληρώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμόρφωσης προς το πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ τόνισε ότι προχώρησε στην κατάργηση της εξαίρεσης επειδή έκρινε ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

«Όταν καταργήσαμε την απόφαση της εξαίρεσης, ξεκάθαρα δηλώσαμε ότι εάν δεν γίνει η αξιολόγηση του προγράμματος, τότε δεν θα την επαναφέρουμε» δήλωσε ο Μ. Ντράγκι.

Εξάλλου, αναφορικά με τις επιστροφές των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs), ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι τα όποια κέρδη επιστρέφονται στους προϋπολογισμούς των κρατών της Ευρωζώνης τα οποία στη συνέχεια ενισχύουν την Ελλάδα.

«Το ευρωσύστημα δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία» είπε ο Μ. Ντράγκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση – και σε κλίμα έντασης – του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά. lykavitos.

αφήστε ένα σχόλιο


− τρία = 2