ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης νέα επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές έχουν ήδη γίνει 70 προσαγωγές.

Το πρώτο από τα δύο κτίρια είναι παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 3 χρόνια, ενώ το δεύτερο κτίριο βρίσκεται επί της Ζωοδόχου Πηγής και το είχαν καταλάβει αντεξουσιαστές από τις 21 Απριλίου 2014.
Παπακώστα: Τα Εξάρχεια για εμάς δεν είναι άβατο

Η επιχείρηση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τις νέες δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα για τα Εξάρχεια, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «για εμάς δεν υπάρχει άβατο».

Αυτή είναι η δεύτερη επιχείρηση μέσα σε επτά μέρες. Στις 11 Απριλίου η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση ξανά σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τότε, οι αρχές είχαν προχωρήσει σε 103 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο έγιναν συλλήψεις. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και η Ελληνοαυστραλέζα που είχαν ελευθερώσει αντιεξουσιαστές την περασμένη Πέμπτη στην επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια και από τότε είχε βρει καταφύγιο σε κατάληψη.

Στις αρχές του μήνα εκτυλίχθηκε ένα απίστευτο περιστατικό στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια ανάκρισης Ιρακινού για κατοχή ναρκωτικών από την ασφάλεια του λιμενικού Πειραιά. Ο άντρας υπέδειξε ένα οίκημα, που βρισκόταν υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια, όπου με τη συνδρομή του Εισαγγελέα ανακάλυψαν 1,5 κιλό χασίς και ένα πιστόλι, ενώ συνέλαβαν και δύο γυναίκες.

Τότε, στο σημείο έσπευσαν 40 άτομα και επιτέθηκαν στο κλιμάκιο ελέγχου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο λιμενικοί.

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − = 2