ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!!! ΟΤΑΝ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

Τις τελευταίες ώρες έχει επανέλθει στο προσκήνιο με σαφή στόχευση την κομματική εκμετάλλευση του θέματος, η υπόθεση με το περιεχόμενο της κατάθεσης της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέα του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Αφορμή για την επαναφορά στο πολιτικό προσκήνιο της κυρίας Τσακάλου στάθηκε η κατάθεσή της στη δίκη που γίνεται για τα «μαύρα» ταμεία και τις παράνομες πληρωμές του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα.

Στην κατάθεσή της η Αικατερίνη Τσακάλου επανέλαβε ουσιαστικά, όσα είχε πει και στην Επιτροπή της Βουλής αλλά και στην ανάκριση, τονίζοντας ότι είχαν υποπέσει στην αντίληψή της χρηματικές χορηγίες σε κόμματα, ενώ επιβεβαίωσε και το ένα εκατομμύριο που έλαβε για το κομματικό ταμείο του κόμματός του ο Θεόδωρος Τσουκάτος.

Σε ό, τι αφορά μάλιστα στο τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του τότε βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυρία Τσακάλου ανέφερε ότι πληρώθηκε από τον ίδιο.

Δε θα σταθούμε στην ουσία των όσων ανέφερε η γραμματέας του κυρίου Χριστοφοράκου.

Αυτά αποτελούν χωρίς αμφιβολία αντικείμενο δικαστικής έρευνας, χωρίς πάντως η κοινή γνώμη να τα ακούει για πρώτη φορά.

Χωρίς λοιπόν να υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια αμφισβήτησης των λεγομένων της κυρίας Τσακάλου, μια και τα όσα υποστηρίζει βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας, ας εστιάσουμε στις κινήσεις της συνεργάτιδας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, την περίοδο, μετά την αρχική δημοσιοποίηση του θέματος με τα “μαύρα” ταμεία, πριν από σχεδόν εννιά χρόνια.

Μην ξεχνάμε ότι κυρίαρχο ρόλο σε κάθε ιστορία παίζουν τα πρόσωπα, για τα οποία μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα μόνο μέσα από τις επιλογές που κάνουν στο πέρασμα των ετών.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η Αικατερίνη Τσακάλου και αφού είχε ξεσπάσει το μεγάλο θέμα με τη Siemens στη χώρα μας, παραμονές των εκλογών του 2012 θέλησε να εμπλακεί ενεργά στα πολιτικά πράγματα.

Με στόχο λοιπόν την είσοδό της στο κοινοβούλιο, «χτύπησε» την πόρτα της ΝΔ. Την περίοδο εκείνη το κλίμα για την ΝΔ, στην ηγεσία του οποίου τότε βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν θετικό στην κοινωνία και όλα έδειχναν ότι θα κατακτούσε την εκλογική νίκη, όπως και έγινε τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και του Ιουνίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές λίγο πριν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες του Μαΐου, η κυρία Τσακάλου «έθεσε εαυτόν» προς αξιολόγηση στην «γαλάζια» επιτροπή επιλογής υποψηφιοτήτων.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής αυτής ήταν και ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης. Η κυρία Τσακάλου δεν αξιολογήθηκε ως ικανή από την επιτροπή για να συμμετάσχει στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και αποκλείσθηκε από την κατάρτιση των λιστών.

Εδώ τίθεται ένα ερώτημα που ο καθένας μπορεί να απαντήσει όπως ο καθένας πιστεύει.

Εάν η ΝΔ ήθελε να «κουκουλώσει» το όλο θέμα με τη Siemens, δε θα προσπαθούσε να «πουλήσει εκδούλευση», συμπεριλαμβάνοντας το όνομα της κυρίας Τσακάλου στη «γαλάζια» εκλογική λίστα, δενοντάς την στο «γαλάζιο» άρμα; Παρά λοιπόν την άρνηση της ΝΔ να την χρίσει υποψήφια βουλευτή, η γραμματέας του κυρίου Χριστοφοράκου δεν έδειξε να πτοείται.

Μερικές μέρες αργότερα, στις 28 Μαρτίου 2012, σε μία κίνηση που εκείνες τις μέρες έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υποδέχθηκε επίσημα στις τάξεις του κόμματός του, την Αικατερίνη Τσακάλου.

Στις σχετικές δηλώσεις ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλωσορίζοντάς την, την προσφωνεί ως «η Ελληνίδα που συνδυάζει την τόλμη, την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό».

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυρία Τσακάλου έκανε την επιθυμία της πραγματικότητα αφού βρέθηκε τελικά κόμμα να την δεχθεί. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη της επιλογή (ΝΔ) αλλά τελικά συμμετείχε στις εκλογές στη λίστα του ΛΑΟΣ.

Στις κάλπες που στήθηκαν η Αικατερίνη Τσακάλου «κατέβηκε» στη Β Αθήνας. Για την ιστορία να πούμε ότι η Αικατερίνη Τσακάλου συγκέντρωσε… 601 ψήφους.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

LIBERAL.

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα − 2 =