ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ «ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ – ΗΓΕΤΙΣΚΟΥΣ »!

Όλη η ανθρωπότητα τις τελευταίες μέρες αισθάνεται όλο και πιο κοντά να πλησιάσει ο όλεθρος του πολέμου. Ενός πολέμου που εδώ και μήνες προετοιμάζεται να ανάψει στην μέση Ανατολή με επίκεντρο την Συρία και απειλεί σοβαρά αυτή την φορά, να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι ισχυροί της γης, ενώ διαθέτουν τεράστια τεχνολογία και άπειρα μέσα καταστροφής του πλανήτη σε ελάχιστο χρόνο, εν τούτοις αποδεικνύονται δυσανάλογα νάνοι ηγέτες και παντελώς ανίκανοι να διαχειρισθούν και να επιλυσουν τα οξύτατα προβλήματα της Ανθρωπότητας τα οποία απειλούν όλα τα κράτη της γης χωρίς καμία εξαίρεση.

Υποκριτικά αυτοανακηρύσσονται πολέμιοι της βίας, των ανισοτήτων εξαθλίωσης και ταυτόχρονα προστάτες της παγκόσμιας ειρήνης, της Δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην πραγματικότητα με τις πράξεις και την πολιτική τους,αποδεικνύουν ότι πρεσβεύουν και προωθούν τα ακριβώς αντίθετα. Πάντοτε η προοπτική ενός πολέμου ήταν παραλογισμός.Γιαυτό όσοι τον προκαλούσαν ,τουλάχιστον φρόντιζαν να έχουν κάποια προσχήματα επιχειρημάτων περί προστασίας υπέρτατων Αξιών, δικαιωμάτων κλπ σχετικών με την ύπαρξη των,που δήθεν τους εξωθούσε στην έσχατη επιλογή της πολεμικής αναμέτρησης.

Από την προηγούμενη εβδομάδα που μπήκαμε σε τροχιά πολεμικής συρραξης στη Συρία, καταγράφεται ιστορικά η πιο απροκάλυπτη και η πιο ωμή βούληση να οδηγηθούμε σε πόλεμο για τον πόλεμο, χωρίς το «φύλλο συκής» κανενός προσχήματος, με παντελώς άγνωστο το διακύβευμα,υπο το πρίσμα οποιασδήποτε λογικής! Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο αυξήθηκε η αναγνωσιμότητα κάποιων αφελών κειμένων που διακινούνται στο διαδίκτυο και εξηγούν τα πάντα, με τις κατά το πλείστον ανύπαρκτες προφητείες υπαρκτών και σεβάσμιων προσωπικοτήτων του Ορθόδοξου μοναχισμού!

Έμπειροι και καταξιωμένοι σχολιαστές και προσωπικότητες ανά τον κόσμο, κυρίως στην Αμερική, μίλησαν ανοικτά την περασμένη εβδομάδα και χαρακτήρισαν την κυβέρνηση Ομπάμα και τις μαριονέτες που την ακολουθούν, ως “εγκληματίες πολέμου”. Όπως ο Γκρέγκ Ρόμπερτς, πρώην καθηγητής οικονομικών και Υφυπουργός Οικονομικών επί Ρήγκαν, σε ένα πύρινο άρθρο του με τίτλο «Άλλο ένα δυτικό έγκλημα πολέμου σε προπαρασκευή» ,χαρακτηρίζει «ναζιστικού τύπου έγκλημα πολέμου απρόκλητης ένοπλης επιδρομής» την αναμενόμενη σύρραξη στην Συρία. Κατήγγειλε την υποκρισία της αμερικανικής κυβέρνησης να στιγματίζει μεν ως δικτάτορα τον Ασσάντ, αλλά ταυτόχρονα να στηρίζει άλλα δικτατορικά καθεστώτα που σκοτώνουν αμείλικτα τους υπηκόους των. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ οδηγεί σήμερα τον κόσμο πιο κοντά στον πυρηνικό όλεθρο, όσο ποτέ άλλοτε, διότι κατέλυσε το σύστημα σεβασμού και επιβολής του διεθνούς Δικαίου. Στηλίτευσε τις διάφορες οργανώσεις που εμφανίζονται ως οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται από την αμερικανική κυβέρνηση που τις χρηματοδοτεί, ως πέμπτη φάλαγγα υπονόμευσης μη αρεστών κυβερνήσεων και καθεστώτων. Πιο σκληρός και απόλυτα εύστοχος στις επισημάνσεις του ήταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Κάρτερ στην σχετική δήλωση του την οποία θεωρώ ιστορική, διότι κανείς πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε τόσο σκληρά επικριτικός στην κυβέρνηση της χώρας του. Γιαυτό τη δημοσιεύω αυτούσια.

Η Δήλωση -καταπέλτης του πρώην προεδρου Κάρτερ!

«Η Αμερική δεν έχει λειτουργούσα Δημοκρατία. Έχει ένα αστυνομικό κράτος, όπου η εκτελεστική εξουσία έθεσε τον εαυτό της υπεράνω του Νόμου και του Συντάγματος. Αυτό το αστυνομικό κράτος πρόκειται τώρα να διαπράξει ένα ακόμα ναζιστικού τύπου έγκλημα πολέμου απρόκλητης επίθεσης. Στην Νυρεμβέργη οι Ναζί καταδικάσθηκαν σε θάνατο για τις ίδιες ακριβώς πράξεις που διαπράττει ο Ομπάμα, ο Κάμερον και ο Ολάντ. Αλλά η Δύση ποντάρει στην ισχύ, όχι στο Δίκαιο για να γλυτώσει το εδώλιο του δικαστηρίου εγκλημάτων».

Αυτές οι δηλώσεις του πρώην προέδρου αλλά και άλλων επιφανών προσωπικοτήτων, πιθανότατα επηρέασαν την πλειοψηφία του αγγλικού κοινοβουλιου.Με την ψήφο του εδωσε ένα ηχηρό «χαστούκι» άρνησης της Αγγλίας μη συμμετοχης στις πολεμικές επιχειρήσεις που προετοίμασε ο άγγλος Πρωθυπουργός με την κυβέρνηση Ομπάμα. Αυτές οι δηλώσεις έτυχαν ελάχιστης προβολής, ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση, αν τα ΜΜΕ δεν ήταν ελεγχόμενα και πλήρως εξαρτώμενα από τα αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα των τραπεζιτών που εξουσιάζουν πλέον και τρομοκρατούν σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις του Δυτικού κόσμου! Δικαιολογημένα ο Πωλ Γκρεγκ Ρόμπερτς απεκάλεσε τους μεν τραπεζίτες «Μπάνκστερς» που παραπέμπει ηχητικά στους γκάνκστερς, τους δε μεγαλοδημοσιογράφους των δυτικών ΜΜΕ, σε «πρεστιτιουτισ-presstitutes» που παραπέμπει σε prostitutes= πόρνες στην Αγγλική γλώσσα!!

Όμως παρά την ελάχιστη προβολή αυτών των δηλώσεων, αντιδράσεων κλπ, το μήνυμα έφτασε σε όλη την ανθρωπότητα. Οι κοινωνίες αφυπνίζονται, αντιδρούν, εκδηλώνουν την οργή τους, σκορπούν ήδη τον τρόμο και τον φόβο στους ανεγκέφαλους νάνους ηγετισκους και τον συρφετο των γκεμπελίσκων που τους ακολουθεί και αιμομικτικα αλληλοϋποστηρίζονται. Μπρος στην παγκόσμια κατακραυγή, ακόμη και από τον Πάπα, διστάζουν να μας σύρουν σε πόλεμο που είχαν ήδη προαναγγείλει προσχεδιασμένα. Μακάρι τελικά να αποτραπεί οριστικά η πολεμική συρραξη.Θα είναι τεράστιο μήνυμα ελπίδας για την Ανθρωπότητα.Ότι υπάρχουν ακόμη Αξίες και ιδανικά που ανυποχώρητα οι κοινωνίες υπερασπίζονται. Για αυτό οι κοινωνίες είναι ακόμη ισχυρές και οφείλουμε να τις διατηρήσουμε ισχυρότερες στο διενεκες από όλες τις μορφές εξουσίας, όσα μέσα και μηχανισμόυς και αν διαθέτουν!!

Ευάγγελος Βενιζέλος, ο …… !

Η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να συμπληρώσω τον χαρακτηρισμό που ταιριάζει. Συμπληρώστε τον εσείς φίλοι αναγνώστες, αφού διαβάσετε το παρακάτω κείμενο μου. Είμαι βέβαιος όποιον χαρακτηρισμό και να συμπληρώσετε, λίγος θα είναι απέναντι στο μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε ο πολυπράγμων Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών.

Έσπευσε πρώτος και «βασιλικότερος του βασιλέα» να ζητήσει πολεμική επέμβαση εναντίον της Συρίας. Να τιμωρηθεί το καθεστώς του Ασάντ, όντας βέβαιος ότι χρησιμοποίησε τα απαγορευμένα από όλους χημικά αέρια, πριν ακόμη υπάρξει επιβεβαίωση από επίσημο και έγκυρο διεθνή οργανισμό!!

Αντιθέτως τόσο ο Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ ‘όσο και η εισαγγελεας Κάρλα Ποντε του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ήσαν επιφυλακτικοί και έκλειναν περισσότερο στην εκδοχή χρήσης χημικών αερίων από τους στρατολογημένους και εισαγόμενους αντικαθεστωτικούς κατα του Ασάντ!

Ακόμη και επιβεβαιωμένη να ήταν η χρήση χημικων από το καθεστώς Ασάντ, καμία Εθνική στρατηγική και συμφέρον της χωρας μαςδεν εξυπηρετούσε το αίτημα Βενιζέλου για πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία. Είμαστε χώρα άμεσης γειτνίασης με την Συρία, γεγονός που ισοδυναμεί με de facto ανάμιξη και συμμετοχή μας στον πόλεμο με απρόβλεπτες τις συνέπειες και μάλιστα στην σημερινή συγκυρία της χώρας μας από κάθε άποψη! Αντί να επιδιώκουμε με κάθε μέσο να σβήσουμε τη φωτιά του πολέμου στην γειτονιά μας, σπεύσαμε να την υποδαυλίσουμε να ανάψει το γρηγορότερο!. Ο Βενιζέλος έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ασφαλώς επίγνωση των όσων λέγει. Συνεπώς γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτές οι «πολεμοχαρείς» δηλώσεις του ήταν αυταπόδεικτα εξαιρετικά επιζήμιες για τα εθνικά μας συμφέροντα,αλλα και για τον εξής λόγο. Η βάση της Σούδας σήμερα είναι η πιο άρτια εξοπλισμένη στρατιωτική βάση για την ανάπτυξη, υποστήριξη και διοίκηση πολεμικών επιχειρήσεων όχι μόνο εναντίον της Συρίας, αλλά για ολόκληρη την εύφλεκτη Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.Στην Κυπρο επισης υπαρχουν οι αγγλικες πολεμικες βασεις με αναλογες δυνατοτητες. Δυστυχώς όμως τοσο η Σούδα ,οσο και οι βάσεις στην Κύπρο, δεν ελέγχονται επιχειρησιακά από την Ελλάδα ή την Κύπρο, αλλά από τις ΗΠΑ και την Αγγλία που βρίσκονται μακριά και εκ του ασφαλούς εξωθούν προς την πολεμική ανάφλεξη από την οποία όλοι οι γειτνιάζοντες και όλοι οι εμπλεκόμενοι,ιδίως οι μικροι και αδύνατοι στα θέατρα των πολεμικών συγκρούσεων ,μόνο ζημιές και ανθρώπινα θύματα θα καταγράψουν εις βάρος τους στο τέλος του πολέμου. Από τις πρώτες στον κατάλογο αυτό θα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος ,αν γίνει πόλεμος, μετά τις ολέθριες δηλώσεις Βενιζέλου να ζητήσει τον πόλεμο! Δηλώσεις εθνικής μας αυτοχειρίας σε ολόκληρο τον Ελληνισμό ! Προκύπτουν πολλά ερωτήματα και αρκετά παρεπομενα συμπεράσματα. Γιατί τις έκανε ο Βενιζέλος, προηγήθηκε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό ή ενήργησε αυτοβούλως σε αυτή την ετερόκλητη κυβέρνηση της ασυνεννοησίας και των αλληλοϋπονομεύσεων; Τελικά συνηγορεί και εγκρίνει ο κ. Σαμαράς αυτές τις ενέργειες;

Υπάρχει σήμερα Ελληνική Εξωτερική πολιτική υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων ή έχει απαλλοτριωθεί και αυτή στο βωμό και τις μυστικές προεκτάσεις των μνημονίων; Μήπως δεν υπάρχει πλέον,εχουμε ξεπουληθει και ενεργούμε ως εξανδραποδισμένοι ραγιάδες αλλά δεν το έχουμε πλήρως αντιληφτεί; Υπάρχει χώρα στον κόσμο που ο Υπουργός Εξωτερικών εαν λειτουργούσε τόσο απερίσκεπτα και εγκληματικά για την χώρα του, θα παρέμενε στη θέση του; Ελπίζω μετα από όλα αυτά να έχετε καταλήξει στον χαρακτηρισμό που ταιριάζει στο κ. Βενιζέλο, ο οποίος εσχάτως επιχειρεί να διασώσει το ναυαγισμένο ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο τρόπο που προστατεύει τα Εθνικά μας συμφέροντα!

Δύστυχο, άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ και, δυστυχέστερη Ελλάδα!! Το ΠΑΣΟΚ δίκαια υπόκειται στην «διάσωση» Βενιζέλου με όσα ειδεχθή κακουργήματα διέπραξε ως κόμμα και ως κυβέρνηση, αλλα χωρίς ίχνος μεταμέλειας επιδιώκει σήμερα να τα ξεχάσουμε όλα και να επανακάμψει πολιτικά, όπως αποδεικνύεται απο τον 39χρονο πανηγυρικό εορτασμό της πολιτικής παρουσίας του! Η Ελλάδα όμως γιατί; Δεν έπρεπε να ξεπέσει σε τέτοια εθνοκτονα κατάσταση «διάσωσης» από πολιτικά πρόσωπα τύπου Βενιζέλου.Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη εξοστρακισμού όλων αυτων των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών προσώπων για να ορθοποδήσει.Θα ορθοποδήσει;Από εμάς ως συνειδητοποιημενη κοινωνία εξαρτάται να εξαφανίσουμε τον Θεσμό των εγχώριων ηγετίσκων και γκεμπελίσκων, πριν αφανίσουν εμάς και αποτελειώσουν την χώρα. Τον αντίστοιχο Θεσμό που επιβουλεύεται την παγκόσμια ειρήνη και προωθεί τον πυρηνικό όλεθρο και την καταστροφή της γης, οφείλουν οι επί μέρους κοινωνίες όλων των λαών,να τον απομονώσουν και να τον συντρίψουν.. Αυτός είναι πλέον ο υπέρτατος στόχος και σκοπός κάθε ανθρώπινης ύπαρξης επί της γης.

Γράφει: Ο Δημήτρης Καραπάνος

αφήστε ένα σχόλιο


3 × = είκοσι ένα