Νέo προκλητικό παραλήρημα Ερντογάν: «Κοίτα, Μητσοτάκη, αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Ο Τούρκος πρόεδρος επανάφερε το αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Ακάθεκτη συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας η Άγκυρα και ο Τούρκος πρόεδρος.

Με ακόμα ένα προκλητικό παραλήρημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε απειλές κατά της χώρας μας, απευθυνόμενος μάλιστα και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε ειδική αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος». Ακολούθως ο Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμα στο παράλογο αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, επισημαίνοντας πως «όσο εσύ τα εξοπλίζεις (σ.σ.: εννοεί την Ελλάδα) εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;».

 

 

Έξαλλος με το εξώφυλλο του «Economist»

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του εξαιτίας του περιοδικού «Economist», το οποίο στην τελευταία του έκδοση τον περιγράφει ως «νταή» που «οδηγεί την Τουρκία στη δικτατορία». Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στην Ελλάδα για τον εξοπλισμό των νησιών.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος είπε για το «Economist»: «Μπορεί το βρετανικό περιοδικό να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας; Το έθνος μου είναι αυτό που την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου θα καθορίσει όσα συμβούν στην Τουρκία».

Σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά της Ελλάδας, ο Ερντογάν δήλωσε: «Με τον εξοπλισμό των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάννης και άλλες συμφωνίες. Όσα δηλώνει ο Μητσοτάκης δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Εμείς κάνουμε τα απαραίτητα και θα πούμε όσα πρέπει σε διεθνείς συναντήσεις, οι Έλληνες ας φροντίσουν τους εαυτούς τους».

Μεγάλος είναι ο εκνευρισμός και στην Τουρκία, μετά το άρθρο-καταπέλτη του «Economist» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο περιγράφεται ως «νταής» που «οδηγεί την Τουρκία στη δικτατορία».

αφήστε ένα σχόλιο


× ένα = 7