ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ “ΡΙΞΩ ΠΟΡΤΑ” ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΕΘ

Τον προβληματισμό του για το εάν θα παραστεί στη ΔΕΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα πολιτικά εγκαίνια, διατυπώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οπως αποκαλύπτει μάλιστα θα πει στον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον τον επισκεφθεί στο δημαρχείο της πόλης, τις προθέσεις του.

«Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην παραστώ στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ και ας με πούνε και γραφικό», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»

«Το γραφείο μου επικοινώνησε ήδη με το γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε να ενημερωθώ εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να με επισκεφθεί στο δημαρχείο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ. Είμαι αποφασισμένος, εάν έλθει στο γραφείο μου, να του πω ‘Αλέξη, το σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της Έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας’», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της ΔΕΘ, λέγοντας ότι κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές η πόλη διαλύεται λόγω των διαδηλώσεων. «Εάν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική της χώρας, ας διαλέξουν το βήμα της Βουλής. Η ΔΕΘ είναι ένα καθαρά οικονομικό γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η άποψή του αυτή δεν έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση έχουμε ή με το ποιος είναι ο πρωθυπουργός. «Παλαιότερα είχα πει ότι δεν θέλουμε να έλθει ο Σαμαράς στην πόλη. Το ζήτημα για μένα είναι η λειτουργία της πόλης», είπε ο Γ. Μπουτάρης.

 

αφήστε ένα σχόλιο


τρία − = 1