ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότεροι από 3.000 πολίτες στην ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και Βουλευτή Β’ Αθηνών,  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 Παρουσία άνω των 3.000 πολιτών που κατέκλυσαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα και τους γύρω χώρους κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε χθες την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Hilton παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, πολλοί Δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως τις πιο κρίσιμες  για τη σημερινή γενιά: «Τα μηνύματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα. Είναι μηνύματα που έχουνε να κάνουνε με το κατά πόσο θέλουμε να πιάσουμε τόπο οι θυσίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια και το πώς να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη  και για το πως οραματιζόμαστε τον τόπο μας ως τόπο ελπίδας ως τόπο προοπτικής για τα νέα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης, ξεκαθάρισε ότι «όταν πριν από δυόμιση χρόνια ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση του τόπου ανέλαβε μια εντολή να σταθεροποιήσει τη χώρα. Να την κάνει με σιγουριά να βαδίζει στο δρόμο του ευρώ, να φέρει κοινωνική γαλήνη, ισορροπία και να δώσει μια ελπίδα προοπτικής και ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Αν θυμάστε καλά, το καλοκαίρι του 2012 η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη από σκηνές και φωτιές και τα Χριστούγεννα που πέρασαν ήταν γεμάτη από τουρίστες. Και αυτό γιατί στα δυόμιση αυτά χρόνια καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα με ένα πρόγραμμα που είχε  εξοκείλει και χρειαζόταν αλλαγές, αλλαγές που να μη σήμαιναν καινούρια μέτρα, καινούριες επιβαρύνσεις, καινούριες αλλαγές στους οικογενειακούς και οικονομικούς προϋπολογισμούς του καθενός. Το φέραμε σε μια τάξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, σίγουρα στην ιστορία της δικιάς μου γενιάς από ότι θυμάμαι, έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και  μπορούμε επιτέλους να ξέρουμε ότι δεν χρειαζόμαστε δανεικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «εμείς δεν υποσχόμαστε τα πάντα σε όλους γιατί ξέρουμε ότι η συνταγή “λεφτά υπάρχουν” είναι μια αποτυχημένη συνταγή και είναι μια συνταγή που το 2009, όταν την ακολούθησαν οι Έλληνες, μας οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα. Μας οδήγησε σε αυτό που όλοι ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Γιατί τότε δεν πήραμε έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε. Σήμερα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που λέει ότι θέλει να ακούσει πάλι το λεφτά υπάρχουν. Θέλει να ακούσει όλες τις υποσχέσεις που μπορούν να δοθούν. Και πιστεύει ότι την επόμενη μέρα θα διαγραφούν τα χρέη του ως δια μαγείας, θα μειωθούν οι φόροι, θα καταργηθεί ο φόρος στην περιουσία και  θα αυξηθεί η σύνταξή του στα προηγούμενα επίπεδα. Για να συμβούν όμως όλα αυτά, θα πρέπει για άλλη μια φορά να χρεώσουμε τις επόμενες γενεές με δανεικά και να μετακυλήσουμε για άλλη μια φορά αυτή τη βόμβα του χρέους και αυτή τη βόμβα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθούν ελλείμματα, στις επόμενες γενεές. Η δικιά μας η γενιά πλήρωσε χρέη που έρχονται από το παρελθόν και είμαστε σίγουροι ότι δε θέλουμε να προγραμματίσουμε στις επόμενες γενεές καινούρια χρέη, καινούρια προβλήματα και νέες χρεοκοπίες», είπε.

Έμφαση έδωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο έργο του ως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου: «Έχοντας την ευθύνη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου θέλω να σας πω τί καταφέραμε και τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας προς όφελος της ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας. Το 2014 αυξήσαμε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που ήρθε στην χώρα κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυξήθηκαν τα πλοία που φέρουν την  ελληνική σημαία, αυξήθηκε ο ελληνόκτητος στόλος και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε. Και μπορούμε να το καταφέρουμε αν έχουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον επιχειρηματικό κόσμο και αν κρατάμε μια φιλο-επιχειρηματική πολιτική, πράγμα που το καταφέραμε σε μια περίοδο, μάλιστα, που ζητήσαμε από τους εφοπλιστές περισσότερους φόρους και, εν τέλει, πήραμε 420 εκατομμύρια καινούριους φόρους, από τον ελληνικό εφοπλισμό. Χωρίς, όμως, να διαλύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης και χωρίς να ανατρέψουμε τις συνταγματικές προβλέψεις πάνω στις οποίες βασίστηκε το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας, κάτι που σήμερα άλλοι θέλουν να αμφισβητήσουν. Παράλληλα, κάναμε τα λιμάνια μας πόλους ανάπτυξης. Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώσαμε τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση  στον τόπο και, ήδη, από την επόμενη εβδομάδα φιλοδοξούμε να μπούνε μπροστά  οι μπουλντόζες. Και αυτή δεν είναι άλλη από το διπλασιασμό της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.  Τι σημαίνει αυτό; Το 2008 όταν η Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή έκανε την στρατηγική συμμαχία με την Κίνα και έδωσε δύο προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, τότε το λιμάνι του Πειραιά διακινούσε 450,000 κοντέινερ. Το 2014 έκλεισε με 3,5 εκατομμύρια  κοντέινερ  και το 2021, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση, θα φτάσουμε στα 6,2 εκατομμύρια και θα έχουμε κάνει το λιμάνι του Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, έχοντας αξιοποιήσει τη γεωγραφική μας θέση. Για να περάσει όλη η επένδυση ζητήσαμε την έγκριση των Βρυξελλών και με πολύ μεγάλη δυσκολία την πήραμε. Και τότε δώσαμε την μάχη απέναντι στο λιμάνι του Ρότερνταμ και του Αμβούργου. Και καταφέραμε να κερδίσουμε τη μάχη στην Ευρώπη. Με επιχειρήματα, με επιμονή, με πολιτικές συμμαχίες, συμμαχίες από τον δικό μας πολιτικό χώρο. Απορώ αν αναλάβει ο Σύριζα την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας με ποιους πολιτικούς εταίρους στην Ευρώπη θα διαπραγματευτεί».

 Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε, επιπλέον, στις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον από την άσκηση αυτής της πολιτικής: «Τα λιμάνια μας μπορούν σήμερα να αποτελέσουν την πηγή νέων εσόδων για την εθνική οικονομία. Προσελκύσαμε ξένες εταιρείες και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν, ήδη, στον Πειραιά, μεγάλοι κολοσσοί, η Samsung, η ΖΤΕ, η HewlettPackard, η Sony, οι οποίες έκαναν στον Πειραιά το κέντρο για την διανομή των προϊόντων τους στην Ευρώπη και, βέβαια, μεθαύριο θέλουν να κάνουν το κέντρο επισκευών, θέλουν να κάνουν τα κέντρα συναρμολόγησης, θέλουν, ακόμα, να εγκαταστήσουν και καινούρια εργοστάσια στη χώρα μας και να τα μεταφέρουν από την Κεντρική Ευρώπη που σήμερα βρίσκονται».

Συγχρόνως, ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε εκτενώς στην προγραμματική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει την αυτοτέλεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και να προχωρήσει, συγκεκριμένα, στην «πολιτικοποίησή» του: «Με πολύ ευκολία μπορείς να γκρεμίσεις κάτι», ανέφερε, «αλλά με πάρα πολύ δυσκολία μπορείς να το ξαναχτίσεις και να το κάνεις λειτουργικό» συμπλήρωσε και προσέθεσε: «Παρότι το Υπουργείο Ναυτιλίας επανασυστήθηκε το καλοκαίρι του 2012, διοικητικά ολοκληρώθηκε η επανασύστασή του μόλις πέρυσι τον Οκτώβρη. Και, μάλιστα, μειώσαμε την γραφειοκρατία,  κάναμε μεταρρύθμιση στη δομή, μειώσαμε τους κλάδους από 8 σε 5 και τις Διευθύνσεις από 38 σε 16. Θέλαμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην λειτουργία και όλα αυτά με έναν προϋπολογισμό, σχεδόν μισό από αυτόν που είχε το 2009. Και θέλω πραγματικά να σας πω ότι αισθάνομαι υπερήφανος γιατί, μέσα σε ενάμιση χρόνο, καταφέραμε με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά χρήματα που δεν είχαν αξιοποιηθεί ποτέ. Κάναμε επενδυτικό πρόγραμμα εξοπλισμού για το Λιμενικό Σώμα 73 εκατομμυρίων ευρώ, όταν δεν είχε πάρει το Λιμενικό Σώμα ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια μέχρι χθες. Και σήμερα έχουν παραγγείλει καινούργια σκάφη, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και πάσης φύσεως εξοπλισμό, ο οποίος ήδη φέρνει αποτελέσματα. Είδατε, άλλωστε, τις μεγάλες επιτυχίες  με την πάταξη της εγκληματικότητας, στη μάχη απέναντι στα ναρκωτικά, στο λαθρεμπόριο των τσιγάρων, αλλά και την καθημερινή μάχη στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης που, όπως τόνισε, «δεν αποτελεί πάρεργο, αλλά  καθήκον. Μέσα από τις προσπάθειες που κάναμε μόνο φέτος, 15 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δεν πέρασαν τα σύνορά μας. Γιατί εμείς δε στείλαμε ποτέ ένα μήνυμα ότι τα σύνορα μας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να πούμε ελάτε όποτε θέλετε στη χώρα μας και θα σας φιλοξενήσουμε και θα σας δώσουμε και τροφή και φάρμακα και ασφάλιση και σπίτι, πράγματα τα οποία σήμερα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει. Χωρίς ,όμως, να χάνουμε την ανθρωπιά μας. Χωρίς να θέλουμε σε καμιά περίπτωση τον άνθρωπο που βρέθηκε στην θάλασσα να τον αφήσουμε να πνιγεί. Γι αυτό σώζουμε και διασώσουμε και θα συνεχίσουμε να διασώζουμε όλους αυτούς που κινδυνεύουν. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα από τη μια -όπως σας είπα- δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά, από την άλλη, είναι μια χώρα με ναυτική συνείδηση που σέβεται την ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει και θα παρέχει ανθρωπιστικά την βοήθειά της, σε αντίθεση με άλλες χώρες».

Τέλος, o κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αριθμοί και στατιστικά, αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι. «Η Ελλάδα του 2020 πρέπει να είναι μία Ελλάδα απαλλαγμένη από τα άγχη της και μια Ελλάδα αξιόπιστη. Μια Ελλάδα που έχει ισότιμη σχέση με τους εταίρους της. Μια σχέση που δεν εξαρτάται από την επόμενη δόση. Μια Ελλάδα η οποία τηρεί τις υποχρεώσεις της  και ξέρει να αναπτύσσεται μόνη της. Η Ελλάδα του 2020 πρέπει να είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης, μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, μια Ελλάδα στην οποία το κράτος θα πρέπει επιτέλους να λειτουργεί για τον πολίτη».

«Αυτή την υπόσχεση σας δίνω: Ότι θα παλέψω για να μην πληρώσει άλλη μια νέα γενιά λανθασμένες πολιτικές. Θα δουλέψω και την επόμενη τετραετία σκληρά για να φέρουμε αποτέλεσμα και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας και τους αγώνες σας! Όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη! Για μια  Ελλάδα της  Ευρώπης. Μια Ελλάδα της ανάπτυξης. Μια Ελλάδα των νέων ανθρώπων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

hilton 6 s hilton 14 s hilton 16 s

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × = 24