ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ: ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ – ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Το νέο κόμμα που ιδρύουν, το οποίο θα ονομάζεται «Εθνική Ενότητα» παρουσιάζουν σήμερα το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο και Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρώτος αναμένεται να έχει θέση επικεφαλής και ο δεύτερος προέδρου. 

Οι δυο τους τονίζουν ότι θα πρόκειται για ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα που θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή και θα απευθύνεται  στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, άλλωστε,τονίζουν ότι υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που προβληματίζονται από την κεντρώα στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, στοχεύουν στους δεξιούς ψηφοφόρους που με αυξανόμενους ρυθμούς απέχουν από τις κάλπες.

Οσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό του νέου αυτού κόμματος, οι πρωτεργάτες κάνουν λόγο για ένα κόμμα τύπου Σαρκοζί ή σαν αυτό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, ενώ η ρητορική του θα είναι αντιμνημονιακή και ευρωσκεπτικιστική. Μάλιστα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει χαρακτηρίσει το νέο αυτό κόμμα «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς».

Και αυτό γιατί το νέο κόμμα θα χτιστεί βάσει του οργανωτικού μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των συνιστωσών και θα υπαχθούν σε αυτόν υφιστάμενα κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και στελέχη που θα προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς.

To όνομα του νέου κόμματος κρατείται μέχρι αυτή τη στιγμή ως επτασφράγιστο μυστικό και θα παρουσιαστεί το μεσημέρι. Ανάμεσα σε αυτά που έχουν ακουστεί είναι και το «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ.), ενώ η έδρα του θα βρίσκεται επί της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Ο εκλογικός τους στόχος, αρκετά φιλόδοξος, είναι ένα 5-7% και λένε ότι εάν είναι στη Βουλή θα κινηθούν υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης με δεξιό-κεντροδεξιό στίγμα.

Από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό ότι Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν κόμμα, είχε ακουστεί μια σειρά ονομάτων που ακουγόταν πως θα τους ακολουθήσουν. Μεταξύ αυτών ο Φαήλος Κρανιδιώτης, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Χρήστος Ζώης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ωστόσο, οι δύο πρωτεργάτες του νέου κόμματος θέλουν πρώτα να το ιδρύσουν και να το παρουσιάσουν και μετά να γίνουν οι συζητήσεις με τον καθένα ξεχωριστά. Επομένως το ποιος από τους προαναφερθέντες θα συνεργαστεί τελικά με τους Καρατζαφέρη-Μπαλτάκο θα φανεί στην πορεία.
 

αφήστε ένα σχόλιο


4 − τέσσερα =