ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: “ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ “

“Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς είστε η διαπλοκή. Είστε το πιο παλιό από το παλιό”, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για την τροπολογία των τηλεοπτικών αδειών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η στάση μας είναι ξεκάθαρη για τις τηλεοπτικές άδειες. Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του λαού πάντα όμως υπό τον έλεγχο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής. Διαφώνησε κανείς ότι πρέπει να υπάρχουν καθαροί κανόνες; Ό,τι ισχύει για όλους τους επιχειρηματίες πρέπει να ισχύει και για ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Εσείς θέλετε να καταστήσετε Παππά σε απόλυτο κυρίαρχο ΜΜΕ”, ξεκαθάρισε ο αρχηγός της ΝΔ και προανήγγειλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία:

“Το Επιτελείο να δώσει επαρκείς απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άσκηση αποπροσανατολισμού η ομιλία σας. Η κοινωνία είναι σε αναβρασμό και η οικονομία σε τέλμα. Οι θεσμοί καταρρακώνονται. Κρίσιμες αποφάσει;ς για την εθνική κυριαρχία της χώρας λαμβάνονται σε μια νύχτα ερήμην της χώρας”, πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης ότι “Η πολιτική αβεβαιότητα επανέρχεται με ευθύνη δική σας και δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Το Σύνταγμα παραβιάζεταιο και η ευθύνη σας είναι τεράστια. Διχάζετε τους Έλληνες. Αντιμετωπίζετε με επιπολαιότητα πολύ σοβαρά θέματα.

Η παραγωγική και η δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντί σας γιατί τους είπατε ψέματα. Σήμερα μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή και πίσω. Στην κοινωνία δεν μπορείτε να πάτε

Τι τη θέλατε την αναφορά στα τρακτέρ; Θέλετε να σας θυμίσω τι λέγατε πάνω στα τρακτερ. Σταματήστε να βλέπετε παντού μόνο εχθρούς. Αντιμετωπίζετε ως εχθρούς όλες τις κοινωνικές ομάδες που σήμερα διαμαρτύρονται”.

Για το ΕΣΡ: “Αδρανοποιήσατε το αρμόδιο όργανο για έλεγχο”

Στη συνέχεια τον κατηγόρησε για τις αλλαγές που έφερε στη λειτουργία του ΕΣΡ: “Αδρανοποιήσατε πλήρως ΕΣΡ, το μόνο αρμόδιο όργανο για έλεγχο. Θα με αναγκάσετε να σας θυμίσω τι σας είπα στην κατ’ιδίαν συζήτησή μας: Σας είπα ότι δεν θέλουμε να δώσουμε λύση; Σας είπα επιστρέψτε τις αρμοδιότητες ΕΣΡ και θα ψηφίσουμε. Προσποιηθήκατε άγνοια για τις αρμοδιότητες. Διαβάσατε σήμερα το Σύνταγμα. Ξεχάσατε τη δεύτερη πρόταση: Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων υπάγομνται στην αποκλειστική αρμοδιότητα ΕΣΡ.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συνταγματολόγος για να αντιληφθεί ότι το Σύνταγμα αναφέρεται στον έλεγχο του κρ΄τους ο οποίος ασκείται αποκλειστικά από ΕΣΡ. Αλήθεια; Αναφερθήκατε και εσείς στις 4 άδειες. ¨Εχω απλές απορίες και ερωτήματα. Γιατί μόνο 4 κι όχι 34; Αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά να τιθασεύσετε τη διαπλοπκή θα δίνατε περισσότερες άδειες. Αναφερθήκατε στοπ ευρωπϊκό τοπίο. Τα στοιχεία είναι ανακριβή. Αναφερθήκατε στο πόσα κανάλια λειτουργούν και όχι το πόσες άδειες υπάρχουν. Η αγορά επέβαλε τον αριθμό. Για έκθεση Φλωρεντίας: Δεν ξέρω ποιος την ζήτησε. πείτε στον συντάκτη της ότι όταν κάποιος διαιρεί το 24 με το 8 κάνει τρία και όχι δύο. Δεν υπάρχει κανείς ουσιαστικός περιορισμός στις άδειες.

Μιας και είμαστε στο θέμα του τρόπου λειτουργίας της αγοράς, γιατί δεν ορίζετε ανώτατο αριθμό κομμωτηρίων, εστιατορίων και κινηματογράφων;”, κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

parapolitika

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × = 8