ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟ

ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ ή ΜΕ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ;.

Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη

25-2-2015

Είναι γνωστό, στους περισσότερους από μας, η γνωστή ρήση «Είμαστε Έθνος Ανάδελφον…» του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκη κατά την δεκαετία του 1990και που κατά την άποψη μου από τις αρχές αυτής της δεκαετίας άρχισε να διαφαίνεται η σημερινή μας κατάντια και η κατρακύλα σε όλα τα παιδία (κατάλυση και κατάργηση εργασιακών σχέσεων, θεσμών, νόμων, εργασιακό μπλοκάκι, παιδεία, αλληλεγγύη, αδιαφάνεια, αναθέσεις έργων, βουλευτική ασυλ(ε)ια, ασιληστεία,  κ.λ.π, κ.λ.π) και σε αυτό συνέβαλε στα μέγιστα ο ψευτοεκσυγχρονισμός τους. Έγραφα από τότε ακόμη για τον περίφημο ψευτοεκσυγχρονισμό και για τους ψευτοεκσυγχρονιστές, ότι  κάποια μέρα (οι φίλοι, οι σύντροφοί και οι συναγωνιστές μου, τα θυμούνται αυτά και μου τα λένε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας), αυτόν το εκσυγχρονισμό (ψευτοεκσυγχρονισμός για μένα, τους έλεγα), θα τον πληρώσουμε άγρια με τον σουλατσαδόρο της Γερμανίας (οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές μου, ξέρουν σε ποιόν αναφέρομαι)  και σαφώς αυτή η στάση μου, πληρώθηκε καλά και γενναία, σε μένα και στα παιδιά μου, που και τα τρία τα  εξοστράκισαν στο εξωτερικό (και αυτό είναι γνωστό στους γνωστούς και φίλους μου).

Ευτυχώς όμως που είχα και τους έχω ακόμη τους καλούς μου φίλους, συντρόφους και  συναγωνιστές, που με κράτησαν όρθιο, προστατεύοντας με από τα γαμψά τους νύχια και τους ευχαριστώ Δημοσίως για αυτό. Αυτοί (οι απλοί πολίτες) ήταν το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και όχι αυτοί που φαίνονταν και διοικούσανΑυτοί οι απλοί άνθρωποι, είχαν και έχουν γνώμη και γνώριζαν πολύ καλά να ανιχνεύουν τις αρθογραφίες μου και τα κείμενα μου, ξέρανε ότι δεν απευθυνόμουν σε αυτούς (τους φίλους/ες), αλλά σε αυτούς που απέκτησαν Καθεστωτική νοοτροπία και τα είχα πάρει στο κρανίο από τότε ακόμη, γιατί  –προερχόντουσαν από τα δικά μας μονοπάτια και τα δικά μας μετερίζια-.  γιατί!. άλλαξαν, και άλλαξαν για μία χούφτα ΥΛΗΣ και λίγης ψευτοΔΟΞΑΣ.

ΑΝΑΔΕΛΦΟΣ – ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ

Αναλύοντας και τις δύο λέξεις -ανάδελφος και μαζοχισμός- (πέραν της επιστημονικής ερμηνείας που δίνει η επιστήμη της κοινωνιολογίας, της γλωσσολογίας, της φιλολογίας και λοιπές συγγενικές επιστήμες) κατά την άποψη μου ταυτίζονται.

ΑΝΑΔΕΛΦΟΣ

Με τη ρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκη, δεν εννοούσε ότι δεν Είμαστε Έλληνες. Και φυσικά κατά την άποψη μου εννοούσε ότι είμαστε Έλληνες και αυτό πιστοποιείτε και από τη  γλώσσα μας και την ιστορία μας –πριν Χριστό και μετά Χριστό- και τον πολιτισμό μας και τους φιλοσόφους μας και τους πατέρες της εκκλησίας μας. Κυρίως όμως, αυτό πιστοποιείτε από την εποχή του: ΟΜΗΡΟΥ, ΗΡΟΔΟΤΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ κ.λ.π, κ.λ.π.

ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ

Μαζοχισμός και μαζοχιστές. Η επιστήμη δίνει την ερμηνεία, -ότι μαζοχιστής είναι αυτός που βασανίζεται σωματικά και ψυχολογικά- και έχει επιπτώσεις σε όλους μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, αδελφές, μανάδες, πατεράδες, θείους, θείες, παρουσιαστές, παρουσιάστριες, δημοσιογράφους, ομιλητές, ξερόλες, κ.λ.π, κ.λ.π. και όμως, για αυτήν την πανάθλια και εξοργιστική έννοια, παράλληλα και φασιστική, εξακολουθούν και συνεχίζουν να ΑΣΕΛΓΟΥΝ εις βάρος μας, οι σουλατσαδόροι της πολιτικής, σουλατσάροντας   στα κανάλια και οθόνες. Προσποιούμενοι ακόμη  τους Σωτήρες.

Και λέμε,

Μάγκες σουλατσαδόροι της ψευτοπολιτικής. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΟΧΕΣ. Εγκαταλείψτε τα κανάλια και τις οθόνες που μόνιμα από τη δεκαετία του 90α καταλείψατε (με το αζημίωτο, βεβαίως, βεβαίως, ΕΝΘΕΝ και ΕΝΘΕΝ) όπως ο γνωστός και αείμνηστος  ηθοποιός, Χρήστος Τσαγανές είπε με την  ανεπανάληπτη και περίφημη ατάκα του, το «βεβαίως, βεβαίως» στα  Κολεγιόπαιδα της  ταινίας «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο» και  άιντε πηγαίνετε να απολαύσετε τα καλούδια σας που λένε και στο χωριό μου και αφήστε μας. Φτάνει η Σωτηρία σας. Αρκετά!.

Έχουμε και αυτούς τους προηγούμενους και τους πιο προηγούμενους (ξέρω σε κάποιους δεν αρέσει να αποκαλώ τους δικούς τους, προηγούμενους) που προσπαθούν να κλέψουν λίγη δόξα από τους Νέους Αξιωματούχους της Κυβέρνησης που τους μαθαίνουν πως ασκείτε η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, και καλά κάνουν. Ίσως κάποτε στο βαθύ μέλλον την χρειαστούν.

Ναι Ρε φίλε, –δεν θέλουμε δικό μας νόμισμα, θέλουμε να παραμείνουμε στο ΕΥΡΩ, γιατί το είχαμε το νόμισμά μας και εσύ τότε δεν αντιδρούσες (όπως από μάς πολλοί τότε κάναμε). Ναι Ρε φίλε, στηρίζουμε αυτούς που με αγώνα προσπαθούν να κρατήσουν τις συντάξεις και τους μισθούς μας στο σημερινό επίπεδο και όχι στα 360 Ευρώ ως εγγυημένο εισόδημα. Ναι Ρε  φίλε, θέλουμε αυτούς που ανακατέψανε την τράπουλα με την Στρατηγική τους και ταράξανε τα λιμνάζοντα νερά. Ναι Ρε φίλε,  θέλουμε την κολοτούμπα τους γιατί στο παιχνίδι της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και της ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ χρειάζεται και αυτή σε κάποια φάση των συμφωνιών, γιατί εσείς τους εξαναγκάσατε με τα όσα υπογράψατε. Τελικώς τι θέλεις Ρε φίλε, μέσα σε 20 μέρες θέλετε να γυρίσουν τα πάνω κάτω, όταν το κράτος πρόνοιας άρχισε να ξηλώνεται από την δεκαετία του 90α και διαλύθηκε στις μέρες μας όλος ο κοινωνικός ιστός;.

Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ Ρε, αλλά στηρίζω τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων και δεν χαίρομαι να αποτύχουν για να επιβεβαιώσω τις θεωρίες μου. Ηisixtir με αναγκάσατε να το πω. Βρήκαμε επιτέλους έναν νέο άνθρωπο, ένα νέο άτομο με αρχές και με πολύ καλούς συνεργάτες όπως τον Νίκο τον Κοτζιά –γεια σου Ρε Νίκο ΑντιΝταβούτογλε-. Τον Γιάννη τον Βαρουφάκη – Γεια σου Ρε Γιάνη με τα πουκάμισα έξω, που αναστάτωσες τους πάντες με τις Στρατηγικές σου και έφερες στα πρόθυρα Νευρικής Κρίσης τους ΔΗΘΕΝ. Τον Πάνο τον  Καμμένο;. Τον Παναγιώτη Λαφαζάνη;. Τον Παναγιώτη τον Κουρουμπλή;. Τον Δημήτρη τον Στρατούλη;. Τον Πάνο τον Σκουρλέτη;. Τον Γιάννη τον Δραγασάκη;. Τον νεαρό Σακελλαρίδη και Παππά;. και όλους τους άμεσους ή έμμεσους αξιόλογους συνεργάτες του;.

Είναι πρώτη φορά μετά από πολλά, πάρα πολλά  χρόνια, που μία κυβέρνηση ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του λαού της και εσείς την πυροβολείτε για να σωθείτε. Δεν ντρέπεστε;. Καταστρέψατε τις νέες γενιές, τις ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΑΤΕ στα πέρατα του κόσμου, φτωχοποιήσατε την Χώρα και παράλληλα την ρίξατε στον γκρεμό και έχετε μούτρα και βγαίνετε και μιλάτε, αντί να κρυβόσαστε;. Δεν ντρέπεστε;.

Αυτές οι απόψεις πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι δικές μου μόνο. Είναι θέσεις  και ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας και ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και, και, και… και για του λόγου του αληθές κάνετε καμία κίνηση για εκλογές και θα το διαπιστώσετε. Όπως ο λαγός στο λιβάδι με την φαγούρα του, τις φτέρες και τον κυνηγό.

Τελικά την βλακεία την έκανε ο λαγός και την πλήρωσε από τον κυνηγό.

Γεια χαρά

Δημήτρης Μπουντουτσίδης.

25-2-2015

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά + 6 =