Με SMS 6 στο 13033 για τον οβελία – Πασχαλινό τραπέζι με έως 12 άτομα

Tις τελικές οδηγίες για τον εορτασμό του Πάσχα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Την Κυριακή του Πάσχα και μόνο για το πασχαλινό τραπέζι υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα υπενθυμίζεται ότι το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

 

Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου αύριο θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Παράλληλα συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής. Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Στις 9 το βράδυ το «Χριστός Ανέστη»

Φέτος η μαγειρίτσα θα σερβιριστεί νωρίτερα, αφού η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και οι πιστοί θα βρίσκονται υποχρεωτικά μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με διπλή μάσκα. Η ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται επί ποδός και θα κάνει ελέγχους για την τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων προστασίας, καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανά φαινόμενα συνωστισμού, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Ο προγραμματισμός των Ιερών Ακολουθιών διαμορφώνεται ως εξής:

Μεγάλη Πέμπτη (Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών): 17:30

Μεγάλη Παρασκευή (Ακολουθία του Επιταφίου): 18:00

Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00

Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30.

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ ένα = 9