ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΚΩ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΘΑ ΘΡΗΝΥΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ!

Την απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ από την Κω και την ανάκληση της δημιουργίας hotspot ζητά ο Γιώργος Κυρίτσης από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στο νησί.

Με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Κω ζητά από τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στην Κω, προκειμένου να μην υπάρξει κλιμάκωση των επεισοδίων και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

«Κάνω έκκληση στον κ.πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, για δεύτερη ημέρα, υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ, καθώς οι πρώτοι αντιδρούν στις εργασίες που γίνονται σε στρατόπεδο για τη μετατροπή του σε hotspot για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, ο κ. Κυρίτσης ζητά να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hotspot στο νησί, καλώντας την κυβέρνηση να συζητήσει την πρόταση του δήμου Κω για τη δημιουργία χώρου καταγραφής και αναχώρηση των μεταναστών μέσα σε ένα 24ωρο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κυρίτση στον κ. Τσίπρα:

«Κύριε Πρωθυπουργέ

Η φιλήσυχη Κως βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις.

Η απρόκλητη βία των ΜΑΤ έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους πολίτες.

Κάποιοι τις τελευταίες 48 ώρες προσπαθούν να αιματοκυλίσουν την Κω για να υποταχθεί και να δεχθεί τη δημιουργία hot spot. Ουσιαστικά μας ζητείται να συναινέσουμε στην ακύρωση της ταυτότητας του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κω δεν είναι ούτε ακροδεξιοί ούτε ρατσιστές. Μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονται αλλά και μεταξύ των χιλιάδων υπογραφών πολιτών που δεν αποδέχονται τη δημιουργία hot spot στο νησί, υπάρχουν πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Πολίτες που σας στήριξαν και σας ψήφισαν.

Οι πολίτες της Κω είναι φιλόνομοι δημοκρατικοί πολίτες, έχουν συμβιώσει αρμονικά με τη μουσουλμανική κοινότητα του νησιού για δεκαετίες.

Έδειξαν τον ανθρωπισμό τους το περασμένο καλοκαίρι απέναντι στους πρόσφυγες, προσέφεραν από το υστέρημα τους αθόρυβα, χωρίς να το επιδεικνύουν και να το διατυμπανίζουν και χωρίς ανταλλάγματα.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας απευθύνω προσωπική έκκληση να δώσετε εντολή για να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης, για να επανέλθει η ηρεμία στο νησί και κυρίως για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί.

Να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot στην Κω, τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Να δεχθεί η κυβέρνηση την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Κω. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία μόνο ενός χώρου καταγραφής των παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε ένα από τα 10 δημόσια , δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα που έχει προτείνει ο Δήμος, τα οποία βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και έχουν έκταση 4 έως 7 στρέμματα.

Με την προϋπόθεση ότι όσοι καταγράφονται θα αναχωρούν εντός 24ωρου από την Κω.
Εκεί θα εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ, ενισχυμένη με το αναγκαίο προσωπικό και τις ηλεκτρονικές υποδομές. Εκεί θα μπορεί να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και ιατρική φροντίδα.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Εμείς δεν υπηρετούμε κομματικές σκοπιμότητες, δεν αντιπολιτευόμαστε την κυβέρνηση σας.
Απλά υπερασπιζόμαστε το νησί μας, το μέλλον και την προοπτική του τουρισμού μας από τον οποίο ζει ολόκληρο το νησί. Ο τουρισμός είναι αυτός που προσφέρει έσοδα στην καθημαγμένη οικονομία μας.
Η πρόταση που σας καταθέσαμε είναι η μοναδική ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή λύση.
Στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κω.

Ζητώ την άμεση παρέμβαση και ανταπόκριση σας για να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί στο νησί μας».

www.iefimerida

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × 2 =