ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Η NOVARTIS ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: 2η ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ «17Ν» ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Με διήμερη άδεια βγήκε στις 9 το πρωί ακριβώς από τις φυλακές Κορυδαλλού ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Όπως και την προηγούμενη φορά που είχε πάρει άδεια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξήλθε των φυλακών Κορυδαλλού χαμογελαστός και άνετος. Χαιρέτησε τους ελάχιστους παρευρισκομένους -συγκριτικά με την προηγούμενη φορά- που βρίσκονταν στο σημείο και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο λευκό αυτοκίνητο των δικών του με προορισμό το σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής.

Τον Δημήτρη Κουφοντίνα συνόδευσαν ο γιος του Εκτορας Κουφοντίνας, η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου και η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. Επίσης, έξω από τις φυλακές ήταν ορισμένοι φίλοι του, οι οποίοι τον χειροκρότησαν κατά την έξοδό του και την αποχώρησή του από το σημείο.

Το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, τρεις μήνες μετά την πρώτη άδεια, έδωσε «πράσινο φως» και στο νέο αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια.

Έξω από τις φυλακές τον περίμεναν η σύντοροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Εκτορας Κουφοντίνας. Οι δυο τους έφθασαν λίγο πριν από τις 9 με το άσπρο αυτοκίνητο, με το οποίο και την προηγούμενη φορά είχαν παραλάβει τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το «παρών», όμως, στην έξοδο του Κουφοντίνα έδωσαν και μέλη του Ρουβίκωνα. Αλλωστε, χθες, γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα είχε απευθύνει κάλεσμα μέσω Facebook προκειμένου να υπάρξει θερμή υποδοχή στις φυλακές Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο χαρακτήριζε μάλιστα «πρότυπο αγωνιστή».

«Αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή ΠΡΟΤΥΠΟ Δημήτρη Κουφοντίνα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Εντονες αντιδράσεις για τη νέα άδεια σε Κουφοντίνα

ΗΠΑ: Καταδικάζουμε τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα 

Την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκάλεσε η νέα χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερ καταδίκασε την απόφαση για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα «έναν καταδικασμένο τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία 11 πολιτών», όπως σημείωσε.
«Επί της αρχής πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν δικαιούνται άδεια από τις φυλακές», είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Βρετανίδα πρέσβης για Κουφοντίνα: Εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να ξαναβγαίνει ένας αμετανόητος κατάδικος

Μία ανάρτηση στο Twitter έκανε η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα με αφορμή την δεύτερη άδεια από την φυλακή του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο κρατούμενος έβγαινε από τις φυλακές Κορυδαλλού, η Κέιτ Σμιθ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή.

Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα».

Οι πρώτες φωτογραφίες του Κουφοντίνα έξω από τη φυλακή:

Ο Εκτορας Κουφοντίνας και η Αγγελική Σωτηροπούλου στον Κορυδαλλό:

Κούρτοβικ: Είναι μια κανονικότητα

Όπως και την προηγούμενη φορά που είχε πάρει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έτσι και σήμερα δηλώσεις έκανε η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως όλα αυτά είναι μία κανονικότητα και θα πρέπει και τα μέσα ενημέρωσης να συνηθίσουν ότι πλέον ο εκτελεστής της 17Ν θα βγαίνει με άδειες από τη φυλακή.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στα ΜΜΕ, λέγοντας πως «θα πρέπει να σταματήσουν να τον δικάζουν κάθε φορά που παίρνει άδεια και να του αυξάνουν την ποινή». Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις οικογένειες των θυμάτων, είπε πως «οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν λόγο για τη συνέχεια κράτησης ενός κρατουμένου, είναι μια κανονικότητα».

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε στο πλαίσιο μιας κανονικότητας. Αυτό σημαίνει νόμος. Ελπίζω στο μέλλον να το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα, και να μην είστε εδώ. Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας να τον δικάζουν τα κανάλια και να αυξάνεται και η ποινή του. Οσα ισόβια και αν του βάλετε, μια ζωή έχει», είπε αρχικά η κυρία Κούρτοβικ.

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερη. Ο ίδιος νιώθει όπως κάθε κρατούμενος όταν παίρνει άδεια. Είναι σεβαστό όταν κάθε κρατούμενος ασκεί τα δικαιώματά του, ακόμη και αν λογοδοτεί για εγκλήματα που προσβάλλουν αξίες κοινωνικές. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν λόγο για τη συνέχεια κράτησης ενός κρατουμένου, είναι μια κανονικότητα».

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − = 7