Μεγάλη η διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών

Οι χώρες που συνδράμουν στις μάχες με τις φλόγες

Μεγάλη και συνεχής είναι η συμμετοχή φίλων χωρών που έχουν ανταποκριθεί θετικά στο ελληνικό αίτημα παροχής βοηθείας για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών

που πλήττουν τη χώρα, συμφώνως με τα ως τώρα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Συμφώνως με τα στοιχεία αυτά έχουμε τις ακόλουθες δυνάμεις και μέσα:

· Κύπρος, με 40 πυροσβέστες, που επιχειρούν ήδη στην Αττική και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors (AT-802F), που επιχειρούν στην Κρήτη.

· Γαλλία, με 83 πυροσβέστες, που έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα και 2 αεροσκάφη Canadair CL-415, που επιχειρούσαν το απόγευμα στην Αττική, αμφότερα της “Protection Civil”.

· Ρουμανία, με 112 πυροσβέστες και 23 πυροσβεστικά οχήματα, που είναι καθ’οδόν προς Ελλάδα.

· Ελβετία, με 3 ελικόπτερα Super Puma με δασοπυροσβεστικό κάδο.

· Κροατία, με ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL-415.

· Σουηδία, με 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors AT-802F.

· Λιθουανία, με τμήμα 100 πυροσβεστών.

· Ισραήλ, με τμήμα 15 πυροσβεστών, που έφτασαν σήμερα στην Αθήνα.

· ΗΠΑ, με ένα αεροσκάφος αναγνωρίσεως/επιτηρήσεως της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού P-8A Poseidon που επιχειρεί πετώντας από τη βάση του στη Σιγκονέλλα της Σικελίας, κάτι που γνωστοποίησε με μήνυμά του στο twitter ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Η προαναφερθείσα ΥΛΙΚΗ βοήθεια σε προσωπικό και μέσα από τις φίλες χώρες, είναι ανεξάρτητη από τις σε διπλωματικό/πολιτικό επίπεδο επικοινωνίες και επαφές που πραγματοποιούνται από πλήθος χωρών μέσω των αρμοδίων διαύλων επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών (κυρίως) και δευτερευόντως της Προεδρίας της Δημοκρατίας όπου επικοινωνούν αντιστοίχως ξένοι ΥΠΕΞ και επικεφαλής κρατών.

αφήστε ένα σχόλιο


3 + = οκτώ